tiistai 27. tammikuuta 2015

Sukkasatoa


Joskus kauan sitten jäivät nämä tytöt sukat kesken. Eilen sain nekin lopeteltua. Ovat tarkoituksella hyvin napakat, sopivat luistimiin ja monoihin aiheuttamatta hiertymiä tai olematta muuten hankalat jalasa. Lankana on Dropsin Fabel (joka on kyllä vallan erinomainen perussukkalanka) ja Novitan Pikkusisko (joka ei ole. On vain inhottavan karheaa ja takkuilevaa kudottavaa). Puikot 2,5 hiilikuitupuikot, joissa ainoa hiukan ärsyttävä piirre on kärkien ja puikkojen liitoskohta, joka pikkuisen tökkii välillä. Muuten nuo ovat ihan huiput työvälineet.

Hiukan on kirjoneuletaidoissa edelleen kertaamista, mutta jospa tuo vähitellen alkaisi sujua.Seuraavaksi taas pikkusiskon sukkia aloittelemaan. Huomasin, että sopivat olivat kummasti huvenneet ja kun valmistusvastuu on nyt kokonaan minulla, eivät varastot ole ihmeellisesti täydentyneet itsekseen niinkuin ennen.

Ai niin, se mitä ajattelin tänään -osuus, joka on pyörinyt koko päivän päässäni uutisia ym. seuratessani. Se, että väistämättä lähenee päivä, jolloin lapsi tajuaa holokaustin ja juutalaisvainot ja kysyy, mistä on kyse... Miten tuollaista pystyt selittämään kenellekään, etenkään lapselle? Kun itsekään ei pysty ymmärtämään, että kaikki tuo on oikeasti tapahtunut, kaikki ne ihmiset ihan oikeasti haihtuivat krematorioista savuna ilmaan. Maailmanhistorian ikävien osien kertominen ei ole niitä vanhemmuuden ilahduttavimpia puolia...

2 kommenttia:

  1. Hyvinhän toi kirjoneule sujuu! Mulla on myös niitä hiilikuituisia puikkoja, ja saman harminpaikan olen rekisteröinyt. Nimenomaan 2,5 mm:n puikoissa, kolmosissa ja sitä isommissa ei niin haittaa. Tosin toisesta kolmepuolosen puikosta irtosi se metallikärki neuloessa, ja toisesta irtosi kaapeli. Mun käsissä ei näytä mikään kestävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimmutku käsiala ei ole ihan silkoista, vetelee ja kiertelee miten sattuu. Ärsyttävää. Juu, perfektionistin vikaa välillä... Ja hyvä tietää, että mä en ole ainoa, jota tuo tökkiminen välillä hiukan riipii. Pitäisi kai niitä isompia kokoja sit kokeilla puikoista, tulee vain sukkiin harvemmin käytettyä, koska käsiala on melkoisen löysä...

      Poista