keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Gluteenittomat papu-kesäkurpitsapihvit

Pitkästä aikaa innostuin tekemään keittiössä muutakin kuin jo kauan hyväksi havaittuja ja varmasti onnistuvia annoksia. Muut söivät uunikanaa riisipedillä, joten jouduin keksimään itselleni ihan oman annoksen.

Oikeastaan minun piti tehdä pihvejä mustapavuista ja kesäkurpitsasta, mutta kun tuo havaintokyky on mitä on, avasinkin kidneypapupurkin. No, papuja kuin papuja, sai luvan kelvata... Toinen haaste (oikean papupurkin löytämisen lisäksi), oli valmistaa pihvit gluteenittomina, että voin mahdollisesti tarjota moisia joskus siskollenikin. Ja juu, ihan onnistuivat ja maistuivat. 

Gluteenittomat papu-kesäkurpitsapihvit

Tetra/285g (go green) Kidney-papuja
10 cm pätkä kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl vettä
2/3 dl gram-jauhoja
1 rkl tuoretta korianteria
1 rkl tuoretta persiljaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Valuta, huuhdo ja muussaa pavut muusinuijalla karkeaksi soseeksi. Raasta kesäkurpitsa karkeahkoksi raasteeksi ja lisää papumössöön. Lisää valkosipuli, mausteet ja gram-jauhot ja sekoita taikinaksi. Anna vetäytyä hetken aikaa.

Muotoile pienehköiksi pihveiksi ja paista öljyssä rapeiksi. Itse söin vihersalaatin, dijon-sinapilla ja savupaprikajauheella maustetutun turkkilaisen jugurtin ja feta-juuston seurassa. Herkkua.

4 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Täytyy joskus kokeilla! Mun ongelma kasvivpihvien kanssa on niiden koossapysyminen. En ymmärrä miten. Joskus lisään kananmunaa vain sen takia, mutta yleensä sekään ei auta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi gram-jauhe on aika hyvää sitomaan, plus se, että taikina ei saa olla liian kuivaa. Sellaista, että pysyy läjässä, mutta on vielä tosi tahmaista. Mä sit läimin pihvit yleensä lusikalla pannulle ja annan paistua siinä ihan rauhassa kunnon pinnan ennenkuin edes harkitsen kääntämistä. Linssipihvit muuten ovat sellaisia, joista saa helposti hyvin kasassa pysyviä.

      Poista