keskiviikko 20. maaliskuuta 2013


Eipä taida olla yhtenäkään kevätpäiväntasauksena täällä asuessamme koski ollut noin jäässä mitä se on nyt. Tuskin useasti aiemminkaan. Aurinko sulattaa päivisin, mutta yöpakkaset tukkivat uoman yö yön jälkeen uudelleen. Pakkanen ja viima vihlovat melkoisen ilkeästi poskeni pääsiäiskukassa. Jotenkin sää on yhtä aikaa hyvin kaunis ja hyvin ärsyttävä. Kevätauringon kuuluisi olla jo paljon lämpöisempi, nyt se on hyytävä kuin Narnian lumottu talvi.

Illalla kävimme keräämässä nipun pajuja neidille materiaaliksi virpomisvitsoja varten. Onneksi mummu sattui tulemaan kylään sopivasti ja askartelukaveri oli siten aika lailla pitkäpinnaisempaa mallia kuin mitä kipeä äiti olisi ollut.

Bertel Gardbergin Hackmanille aikanaan suunnittelemat Red lion -aterimet näyttivät kauniilta auringonvalossa. Söin lapsena ruokani perusmallin red lioneilla ja ne edustavat minulle mukavimpia aterimia maailmassa. Niinpä pari vuotta sitten aloin keräillä niitä itselleni. Ensin ihan haarukoita, veitsiä ja lusikoita, nyt mukaan on tarttunut tarjoiluvälineitäkin. Ne ovat kyllä kovin kauniita ja käteen sopivia. Löytäisinpä vielä jostain luettelon, mitä tuossa sarjassa on aikanaan tehty. No, ainakin juustoveitsi, voiveitsi, pikkulusikat ja jäätelöluikat ovat metsästyslistalla. Eipä silti, ei olisi yhtään mukavaa, jos nuo löytyisivät liian helpolla. Vähitellen hankkiminen on hauskempaa.

Eilen oli tasa-arvon päivä. Iloitsin kovasti siitä, että kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta saavutti tarvittavan määrän allekirjoituksia niin nopeasti. Tunnustan myös, että omalta osaltani aloite on allekirjoittamatta. Onneksi sen vielä ehtii ihan mainiosti. Mutta allekirjoittaa aion, jo siksi, että itselleni tärkeimpiä asioita maailmassa ovat ihmisoikeudet ja ihmisten oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen kohtelu. En voisi kuvitella sitä, että en olisi mukana tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa edistettäessä.

4 kommenttia:

  1. Hävettää tunnustaa, etten ole ennen nähnyt noita hackmaneja. Kauniita ovat ja ymmärrän hyvin keräilysi. Vanhan miehen lapsuudenkodissa on ruskealla puupäällä samankaltaisia, lienevätkö samaa sarjaa? Mistä olet hankkinut tähänastiset kokoelmasi?

    Ja tuohon toiseen juttuun, allekirjoittamiseen. Samoin minulla on allekirjoittamatta ja aion kirjoittaa, samoista syistä kuin sinä. Toki minulla on henkilökohtaisempikin syy, meillä on oikein mukava "vävytyttöehdokas" perheessä :) Taitaa olla muuten eka kerta, kun sen netissä kirjoitan, luullakseni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita punavartisia ei taidettu tehdä kamalan pitkään. Mustat Hackman otti vähän aikaa sitten uustuotantoon. :) Niin ja ne puuvartiset ovat varmaan Lion de luxeja. Niissä on varren muoto hiukan erilainen. Mä olen ostanut noita kirppiksiltä ja netistä.

      Henkilökohtaiset syyt vielä kummasti nostavat tarvetta uskoa siihen, että tasa-arvoa tarviataan monella tasolla. :)

      Poista
  2. Huutiksessa joku myy juuri nyt juustoveistä, kurkkas onko oikeanlainen. Minä en osia tunne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Ja siis kyllä äm sen olen siellä huomannut, se vain on aiemmin ollut mielestäni turhan kallis ja yleensäkin olen ostanut noita vähän useamman välineen nippuina. Mutta ehkä minun pitää jossain välissä huutaa se pois sieltä kuleksimasta ennenkuin joku muu ehtii. ;)

      Poista