torstai 14. maaliskuuta 2013

Lumikenttien kutsu

Iltapäivällä Silakka nukkui sohvalla ja minä makoilin peiton alla vieressä hienoisessa nirvanassa ja löysin itseni ihan selkeistä kesäfiiliksistä Mietiskelin mitä ensi kesänä olisi pihalla ohjelmassa, suunnittelin kiveyksiä ja kalustuksia, takapihalle jonkinmoista ojitusta ja sitä, miten pensaspavut voisi laittaa kasvamaan metallikaarta pitkin. Sitten jotenkin pitikin siirtyä tutkimaan Ikean tarjontaa kesäksi. Jotain pientä olisi kiva saada terassille. Etenkin nuo Dadel-ruukut viehättäisivät kovasti silmää. Toiseen olisi mukava laitta kasvamaan vaikka joku puuntapainen, toiseen kesäkukkia. Pitää harkita.

Ihan ensiksi tietenkin minun on rapsuteltava ovet maalauskuntoon ja maalattava ne keltaisiksi. Sitä itse asiassa odotan suurimmalla innolla. Julkisivu on ovia lukunottamatta kunnostettu varsin siistiksi. (No, ikkunanpielet kaipaisivat kyllä paikkamaalausta jne. mutta ei nyt takerruta pikkuasioihin)

Tulin myös siihen tulokseen, että etupihan ison ikkunan alunen suorastaan huutaa jonkinmoista laatoitusta. Siis joko liuskesellaista tai sitten ihan vanhanaikaista betonilaatoitusta. Nyt siinä on varsin isolla raekoolla olevaa soraa ja tulin syksyllä testanneeksi, että sen ruhjomisoimnaisuudet ovat varsin hyvät, jos siihen sattuu kompuroimaan... Jotta ennemmin sitten sitä sileämpää pintaa, johon neidot saavat satuttaa polvensa hiukan pienemmillä tuhoilla.

Jotta näin täältä lumipyryn ja hankien keskeltä, kun lapsi on käynyt hoitamassa Hippo hiihto -urakkansa ja minä olen jäädyttänyt itseni ja pikkusiskon kentän laidalle melkoisen tehokkaasti. Kaikesta huolimatta on ihan selvästi melkein jo kesä... Niin ja terassi ja piha ovat ihan kohta väkisinkin valmiit. Eikös se hyvin suunniteltu ollut vähän ninkuin puoleksi tehty?

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Herranen aika, sinulla on ihan selkeitä ajatuksia kesästä, toisin kuin allekirjoittaneella. Suunnitelmat kuulostavat ihan toteuttamiskelpoisilta ja oikeilta, kuvien kera oikein. Itellä on niin kylmä, koko ajan, että ajatukset kulkevat paakkuina eikä mitään oikeaa johtolankaa edes löydy. Onnea siis kirkkaasta ajatuksenjuoksusta, nimim. "kateellinen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en muuten ole mikään kesän lapsi, mutta pihahommat ovat ihanuutta. :) Niitä suunnitellessa pääkin välillä selkenee. ;)

   Poista