maanantai 2. heinäkuuta 2012

Luntako vain?




Kävelin hiukan eri suunnalla nukutuslenkillä. Löytyi pari mysteerikukkaa, pitää varmaan selailla kasvikirjaa ja selvittää, mitä nuo ovat. Tietenkin saa kertoa, jos joku nuo kaksi keskimmäisten kuvien kasveja tunnistaa. Sormustinkukka on edelleen saattohoidossa. En vain raaski hävittää. Pörriäinen kävi poseeraamassa tällä kertaa kellossa.


5 kommenttia:

  1. Ylempi on talvikki, niitä on useampi laji. Alempi on niittykellukka, kukkinut sellainen, tuo on siis jo tiputtanut varsinaiset terälehtensä. Terveisin Inkeri.

    VastaaPoista
  2. Hahaa.. Kiitos :) Talvikkipa tietenkin. :)

    Mut toi toinen ei ole niittiykellukka. Ei sovi kuvaan muuten ulkonäöltään. Mä diagnosoin sen kurjenjalaksi, mutta 100% varma en kyllä ole siitäkään..

    VastaaPoista
  3. Tosiaan, eihän tuolla takana näkyvät nuput nuoku alaspäin, niin kuin niittykellukalla. Aivan vieraan näköinen on kyllä, jos nuo ovat kukan terälehdt eikä jo siementäneen kukan suojalehdet. T. Inkeri.

    VastaaPoista
  4. Hävitä sormustikukat, ikävä riesa: Olen joutunut hävittämään vuosia,vieläkin satoja uusia tulee joka vuosi. Karsea kasvi.

    VastaaPoista
  5. Juu, hävitän kyllä. Ne ovat kans melkoisen tehokkaita kylväytymään issekseen... Mut pian alkaa kukinta hiipua ja sit lähtee.

    VastaaPoista