torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivävohvelit


Jotain sydämellistä herkkua piti ystävänpäivälounaalle saada. Meillä se jotain oli suolaisia vohveleita. Tällä kertaa ainesten suhteet menivät enemmän kuin nappiin, joten kirjasin ne ylös. Seurana tarjosin vihreitä papuja, paprikakuutioita, salaattia ja savupaprikamajoneesia. Lihansyöjille oli tarjolla kinkkusuikaleita. Hyvin upposi.

Porkkanaiset vohvelit

4 dl vehnäjauhoja
2 dl riisimaitoa
2 dl kookosmaitoa
4 munaa
n 1 dl ruokaöljyä
1 porkkana hienoksi raastetuna
timjamia, basilikaa, suolaa, pippuria

Sekoita jauhot ja nesteet keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää munat ja sekoita hyvin. Lisää öljy, mausteet ja porkkanaraaste. Paista vohveliraudalla rapeiksi, minä paistelin kovimmalla lämmöllä, mitä raudastani irtoaa.

Mies oli varsinainen mussukka ja antoi minulle ystävänpäiväyllärinä pinon englantilaisia sisustuslehtiä. Olenkin ahminut niitä innolla tämän päivää ja ajattelin jatkaa huomenna samaa harrastusta. Jotenkin suomalaiset lehdet ovat viime aikoina kunnostautuneet olemalla lähinnä haukotuttavia valkoisuudessaan. Olen huomannut kaipaavani vastapainoksi väriä ja sen käytössähän britit ovat kyllä varsin mestarillisia. Kuoseista ja kuvioista nyt puhumattakaan. Toivottavasti värit olisivat ihan oikeasti palaamassa kunnolla tännekin sisustuksiin. Toki skandinaavisella tyylikkyydellä ja vaaleudella on paikkansa ja se on parhaimmillaan hyvin rauhoittavaa. Mutta tosiaan, sitten kun lehdet ja blogitkin ovat täynnään sitä rauhoittavaa, silmä tuppaa jo pikkuisen luppaisemaan. ;)

Mukavia ystävänpäivän viimeisiä hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti