sunnuntai 24. maaliskuuta 2013


Siis minähän en ole... En yhtään. Sellainen jouluihminen enkä pääsiäisihminen enkä siis laita mitään joulu- enkä pääsiäiskoristetita posket punaisina minnekään vuosi vuoden jälkeen... Kuten kuvasta näkyy. Lisääntyvtä vain pahukset. No joo, edelleen niitä on vain yhden lipaston päällä (ja ihan pikkuisen ikkunalla), mutta kohta aika paljon. Heh... Ehkä tämä tästä, seuraavaksi sitten ilmapalloja puhaltelemaan ja serpentiinejä levitämään.

Illalliseksi tuli yhtäkkiä mieliteko kokeilla, onnistuisiko tuollainen piiras kesäkurpitsasta. Siis niin, että kesäkurpitsa ja tomaatit paahtuvat eikä piiraassa ole mitään nestettä. Onnistui ja oli hyvää. Teen toistekin. Varoitan sen verran, etä tämä on melkoisen valkosipulista herkkua, tosin valkosipulin voi toki tipauttaa pois, jos ei siitä pidä.

Kesäkurpitsapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl vettä

2 tl dijonin sinappia

Nypi kuivat aineet margariinin kanssa ryynimäiseksi seokseksi ja kaada joukon vettä sen verran, että taikinasta muodostuu pallo. Taputtele taikina vuokaan jauhoja apuna käyttäen. Levitä pohjalle ohut kerros dijonin sinappia.

Täyte:
1 keskikokoinen kesäkurpitsa 
8 miniluumutomattia
oliiviöljyä
valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa, mustapippuria
1tl kuivattua basilikaa
1 rkl persiljaa

Siivuta kesäkurpitsa pituussuuntaan perunankuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kaada päälle öljy ja mausteet ja sekoita. Levitä kesäkurpitsat pohjalle. Puolita tomaatit ja asettele kesäkurpitsojen päälle. Paista 200 asteessa n 30 min.

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin pinterestistä idean. Tiedätkös mihin niitä kirsikankiviä ensi syksynä voidaan käyttää? Täytetään niillä kangaspötkylä ja tehdään niistä niskanlämmitin, tiedäthän sen sellaisen perinteisen kauralla tms. täytetyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... Mistä sä muten tiesit, että mä olen miettinyt jo parina päivinä kirsikankiviä? Tai siis sitä työkalua, jolla ne poistetaan. :D Mutta niitä kiviä kieltämättä tulee tuhottomasti. Ne olisi hyvä saada hyötykäyttöön...

      Poista