torstai 25. maaliskuuta 2010

Keväinen kolmiohuivi

Kevät tulee ja nyt tuli keväthuivikin valmiiksi. Tarvittin kerä Noro Silk Garde Sockia (256) ja suunilleen vuorokausi aikaa peruskolmiohuivin tekemiseen. Ainaoikeaa ja raidoitettuna hirveällä innolla. Lankaa meni aika tarkkaan yksi 100 g kerä. Ihanan värinen tuo on, harkitsen vielä, pingottaako vai eikö pingottaa, ei se sitä välttämättä kaipaa (ja minähän siis olen tosi aktiivinen pingottelija, tai sitten en). Tykkään kovasti. Nuo värit ovat ihan mielettömän upeat ja hehkuvat. Hyvän mielen huivi siis. :)

Mutta minuulla on enää yksi kerä Noroa laatikossa. Kureyon Sock odottaa kutomista. Ehkä taas tosiaan pitää hankkia lisää odottamaan inspiraatiokohtausta...

Se piti vielä sanomani, että tuossa huivissa on värikohta, joka alkoi huvittaa suunnattomasti. Yhdessä vaiheessa raitoihin osuivat kohdakkain violetti ja sinivihreä ja muistui taas nuoruus mieleen. Silloin joskus 80-90-lukujen taitteessa, kun tuo yhdistelmä oli lähinnä tosi jännien ja erikoisten tyyppien suosiossa. Maailmanparantajat ja mystikot pukeutuivat kirkkaaseen vihreään ja violettiin.

7 kommenttia:

  1. No nyt mua naurattaa :D Nimenomaan nuo värit on mun lähimmät, oon todellinen mystikko sitten :D

    Aivan mahtava tuo huivi, vaikken tiedäkään noviisina mikä on perus-kolmiohuivi, sun pitää valistaa mua :)

    Kyllä nää blogit on lahja maailman lankateollisuudelle ;)

    VastaaPoista
  2. Selvää kehitysaputuöntekijäainesta. :D

    Ja peruskolmiohuivi on sellainen, että aloitellaan niskasta ja lisätään aina reunoissa silmukka, samoin kuin molemmin puolin keskisilmukkaa ja lisäykset tehdään joka toinen kerros.

    Mulla taisi olla 7 silmukkaa alussa ja tein lisäykset niin, että reunassa oli ennen lisäystä aina kaksi silmukkaa eli aloitin 7 silmukalla. Helppoa kuin heinänteko. Jos tosta nyt mitään ymmärsi. ;)

    VastaaPoista
  3. IIhaaanaat värit kolmiohuivisasi. Noro on kiva neuloa ja käyttää.

    VastaaPoista
  4. Totta turiset Minna tuosta käyttömukavuudestakin. :)

    Ja kyllä huomasi tuosta "neuleohjeesta", että niskat jumitti eilenkin aika pahasti. :D

    VastaaPoista
  5. Mä neuloin joskus kaulahuivit lapsille Norosta, ja ne on tulleet suosikeiksi. Eivät kutita.

    Toi ensimmäinen kuva on ihan huippu! Pakko oli tulla katsomaan sitä uudestaan. Tykkään niin kuvista joissa on reilusti kontrastia. ;O)

    VastaaPoista