lauantai 27. maaliskuuta 2010

Pääsiäisjuttuja

Minulla oli huono päivä. Monella tapaa. Joskus niitä vain on, mikään ei suju ja kaikki odotettu menee mönkään ja tekisi lähinnä mieli hakata päätä seinään ja heitellä tavaroita. Vähintäänkin heittäytyä selälleen lattialle ja potkia jaloillaan. Tällä kertaa harmitus oli jo sitä luokkaa, että katsoin parhaaksi edes yrittää olla aikuinen ihminen ja järjestää pienelle ihmiselle kivaa tekemistä. 

Kyllä meillä sitten askarreltiinkin ja koristeltiin antaumuksella. Vähän omakin paha mieli helpotti kun huomasi, miten paljon tuo neiti on oppinut kaikenlaista pienellä aikaa. Rahiruohojen koristemunista tuli aivan hellyyttäviä ja pääsiäiskortteja riittää vaikka seuraavaksikin pääsiäiseksi...

Tein minäkin jotain. Vieraamman silmiin aivan järjetöntä, luulen. Keitin säilykepurkkeja kolme tuntia. Huomenna on toivon mukaan jälkiruokana banoffee-piirasta. Hiukan mietityttää, miten saan moista alas. On kuulemma huomattavan makeaa tavaraa... No, mies rakastaa kinuskia ja yletöntä makeutta eli ainakin yhdelle kelpaa. Kuuluu vain sarjaan pakko kokeilla.

3 kommenttia:

  1. Banoffee, kuulostaa eksoottiselta. Liittyykö siihen banaani ja toffee? :)

    Ihanat pääsiäisaskartelut :) Meillä vasta kasvatellaan tämän perheen ensimmäisiä rai-ruohoja mutta eiköhän se pääsiäinen meillekin pärähdä..

    Ja juu, noita "haastavia" päiviä tulee, välillä enempi jopa. Jotenkin tuntuu, että on hyvä antaa silleen periksi, että hyväksyy ne ja oman kiukkunsa, niin ne solahtaa ehkä nopeammin ohi. Näin mä luulen!

    VastaaPoista
  2. Ihania askarteluja, kertakaikkiaan.
    Meillä on myös maalattu munia. Styroksisia. Ja vaikka en ole sitten yhtään pääsiäsihminen, alan vähitellen päästä heikkoon fiilikseen. Lasten innosta.

    Odotan innolla Banoffeeta?!

    VastaaPoista
  3. Hmh.. Banoffee on vissiin ihan vaan nimitys sille kinuskille, mitä tiivistetystä maidosta keitetään. ;) Eli sellaista tein. Tein siitä tätä

    http://www.kotijakeittio.fi/ruoka/makeat/_a109769/banoffeepiiras/

    Huomattavasti yksinkertaistettuna. Käytin tavallisia digestivekeksejä, pikakahvit ja sitruunat pois ja yleensä suklaa ja lsiäsokeri. Oli oikeasti paljon vähemmän makeaa kuin ajattelin. Kannattaa kokeilla, jos tuota Condensed milkiä osuu purkki eteen. Makeaa, mutta ihanaa. Otan ehkä huomenna kuvan jämistä, koska tänään unohtui varsinaisen tortun kuvaaminen...

    VastaaPoista