torstai 13. toukokuuta 2010

Aamupäivällä

Aamukävelyllä. Tällä kertaa vanhalle tehtaalle päin suuntautuvalla. Välillä surettaa katsella kaikkia hiljenneitä teollisuusrakennuksia. Vaikka ei tuokaan tehdas ihan kokonaan hiljentynyt ole, käyttötarkoitus muuttui. Silti mietityttää kuka siinä voittaa, että vanhat teollisuuspaikkakunnat hiljenevät ja entisessä kolmen piipun kylässä ei enää tupruta yksikään.


Sää on ihanan lämmin, mutta aurinko kurkkii vain satunnaisesti. Siis ihanteellinen remontti-ilma. Sen kunniaksi piti tehdä vähän pihahommia ja siirtää telineet seuraavan projektikohteen luo. Toivon mukaan meillä on jossain vaiheessa hyväkuntoinen parveke. Hiukan jännittää rakenteita tukevien niskojen kunto. No, se selvinnee purkamalla. Lapsi oli polttaa päreensä. Hänen mielestään oli peräti outoa käytöstä raivata pihaa, vaikka puhe oli parvekeremontin aloittamisesta. Eivät auttaneet selittelyt siitä, että tellinkien siirto on kuitenkin varsin tärkeä osa remonttia. Aikuisten normaaleja tekosyitä ilmeisesti.

Minä olen jo hiljaa itsekseni ehtinyt suunnitella millaiset huonekalut parvekkeelle hankitaan. Meillä ei oikein ole mahdollisuutta tehdä mitään oleskeluterassia tms., joten tuo parveke on ainakin haaveissa ihana aamukahvipaikka. Se sijaitseekin sopivasti auringonnousun puolella. Parvekelaatikoihin paljon vaaleanpunaisia kukkia, yksinkertaiset, valkoiset ja säänkestävät huonekalut ja toiseen laitaan tuuletusteline. Pitää käytännöllisyyttäkin ajatella, edes pikkuisen.

Ja kuten alimmasta kuvasta näkyy, herukat kukkivat komeasti. Toivottavasti hallayöt loistavat poissaolollaan ja saamme syksyllä yhtä upean sadon kuin viime vuonnakin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti