lauantai 22. toukokuuta 2010

Markkinapäivä

Tänään oli poikkeuspäivä. Markkinat, esiintyminen siellä, kasvomaalausta, pomppulinnaa, hoitokoira ja rakkaita kyläilijöitä. Ihme juttu, että neitiä väsyttti illalla kunnolla. Aina kuitenkin riittää voimia pienen pyörälenkin ajelemiseen illan päätteeksi.

Pihan vanhin omenapuu avasi eilen kukkasensa ja niitä nähtävästi tänä vuonna riittää. Puu on ollut kaatouhan alla, koska viime vuonna siihen tuli joku kehrääjäkoi, omenoita ei mainittavasti ja muutenkin puu alkaa olla aika laho. Toisaalta sen yhdessä katkaistussa oksassa on sisäpuoli täysin ontto ja sinne näyttäisi joku laulavainen kotiutuneen. Ehkä harkitsemme vielä. Edes tuon kukkimisen vuoksi. Toisaalta minun tekisi kovasti mieli päärynäpuuta, omenapuita täällä riittää enkä minä edes saa omenoita syödä. Päärynöistä voisi olla ravitsemuksellistakin iloa. Pitää miettiä... 

Jälkimainintana kerrottakoon ja kuten kuvasta näkyy, puuta ei liene leikattu viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen. Oikeasti en edes tiedä mistä leikkuu pitäisi aloittaa vai karsisiko suoraan vaan rungon alaosasta... Vaikeaa.

8 kommenttia:

  1. Blogisi on täynnä ihania kuvai, ahmin niitä monta sivullista :)

    VastaaPoista
  2. Ja melkein osasin kirjoittaakkin :D KUVIA!!! Laitanpa blogisi seurantaan :) Mukavaa alkanutta kesää!

    VastaaPoista
  3. Mukava kun löysit tänne Emilia ja vielä mukavampaa, että tykkäsit. Kirotusvihreet ovat tällä alueella sallittuja. Minä itse olen umpisokea näppäilyvirheitteni suhteen. ;) Mukavaa kesää!

    VastaaPoista
  4. Kauniin tunnelmallisia kesäkuvia.
    Meidän pihalla on myös vanhoja omenapuita, joihin tulee pienet, rupiset ja happamat omena. Yritän leikata niitä (ihan väärin ehkä) kauniin muotoisiksi mallin, näkösuojan ja kauniiden kukkien vuoksi. Ehkä joskus kyllästyn ja kaadetaan kaikki. Nyt ne saavat ilahduttaa kukillaan ;O)
    Joku hedelmäpuu, päärynä tai kirsikka ois kyllä kiva.

    VastaaPoista
  5. Jos minulla olisi oma piha niin haluaisin juuri tuollaisen ihanan ison vanhan omenapuun. Omenat on lemppareita.

    VastaaPoista
  6. Tossa omenapuussa vain tosiaan on se pikkuvika, että omenoita se ei ainakaan vuosi sitten tuottanut. :D Ja pienessä pihassa on tosiaan vaatimattomasti kuusi omenapuuta, neljä luumupuuta, kaksi kirsikkaa, monenlaisia marjapensaita, kukkapenkkejä, yrttejä, koristepensaita jne jne. :D

    Alkavat syödä tilaa jo toisiltaan eli omenapuista on ainakin karsittava, saisipa vain päätettyä, mistä puusta aloittaisi. Varsinkin kun omenoista on aika pahaa tuo ylituotanto. Tosin mummut ovat ystävällisesti vieneet niitä ja säilöneet. Minä kun en tosiaan voi omenaa syödä yhtään missään muodossa, joten en viitsi suuremmin niitä jalostaakaan.

    VastaaPoista
  7. Meidän pihassa oli seitsemän omppupuuta kun muutimme, kolme vanhinta suunnilleen talon ikäisiä eli yli 50vee. Kaksi niistä kaadettiin viime vuonna, kun olivat kovin toispuoleisia kasvettuaan monta vuotta ison raidan varjossa. Mie olen leikannut noita jonkin verran, mutta varmasti liian rajusti. Ensi keväänä taidan palkata ystäväni, joka on arboristi eli puidenhoitaja :). Meilläkin on parhaina vuosina tullut ihan älyttömästi omenoita, viime vuonnakin teetettiin tuoremehua, joka on superhyvää. Haaveilen kovasti luumu tai kirsikkapuusta, mutta isännän mielestä tässä pihassa on ihan tarpeeksi väisteltävää nurmikkoa ajaessa :/.

    VastaaPoista
  8. Mulla on luontaisetuna sisko joka on joskus kouluttautunut puistopuutarhuriksi eli osaa neuvoa oikeaoppiset leikkaamiset. ;)

    Meillä on nykyisin niin vähän nurmikkoa pihassa, että mies hoitelee sen ihan ilman öljyä toimivalla leikkurilla. Kerro miehellesi, että mitä enemmän puita, penkkejä yms --> sitä vähemmän leikattavaa. Joutuu golfkentälläkin väistelemään... ;)

    VastaaPoista