sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kaaostelua

Minä olen riehunut ja saattanut keittiön riemukkaan kaaoksen valtaan. Hiukan kuvittelin, että homma tulisi valmiiksi tänä viikonloppuna, mutta taisi vain mielikuvitus laukata. No, sain sentään yhden seinänpätkän maalattua puuhellan takaa. Seuraavaksi olisikin ohjelmassa sävyttämistä. Kuikahan käy? No, eiköhän se sitä, kun muistaa annostella väriä mieluummin kevyellä kädellä...

Maalina toimii uulan Into puolihimmeänä. Alkujaan minun piti maalata seinät himmeällä ja tuo muuri puolikiiltävällä, mutta muurin pintarakenne on sen verran möykkyinen, että totesin parhaaksi vaihtoehdoksi käyttää joka paikkaan tuota puolihimmeää. Maalaan sitten uudelleen, jos se likaantuu nopeasti. Niin ja seiniin yritän saada aikaiseksi kevyen harmaan sävyn grafiitti-pigmentin avustuksella.

Lähipäivinä olisi pestävä loput seinät maalipesulla ja sitten voisi aloitella. Vallan riemastuttaa ajatus siitä, että minun ei kohta enää tarvitse katsella tuota melkoisen pahasti ärsyttävää keltaista seinissä. Miten sitä voikin kyllääntyä näin totaalisesti johonkin väriin? Varsinkin, kun ajattelin tänne muuttaessamme, että se varmaankin on väri, jonka kanssa kykenen olemaan. En kykene enää...

Maalatessani keikuin puuhellalla ja huomasin, että seuraavaksi ostoslistalla taitaa olla liesimusta. Hella on talven aikana ottanut itseensä melkoisesti ruostetta ja muutenkin pinta kaipaa entraamista. No, eiköhän tuokin hoidu. Taas huomaa, miten nälkä kasvaa syödessä. Aina kun saa jonkun kohdan tehtyä, toinen alkaa näyttää nuhjuiselta... Ja parvekeremonttikin alkaa levitä käsiin. Nyt jo löysimme itsemme suunnittelemastae rappusille, parvekkeen alle pientä terassintapaista. No jospa se parvekekin tuosta ensin valmistuisi... Ja talon ulkomaalaus ja salaojat ja rännit jajajajajaj.. Eipä lopu työ kesken.






2 kommenttia:

  1. Voinv aan kuvitella, mitä elo on omakotitalossa, kun minusta tuntuu, että keksin täällä kerrostalossa vuokra-asunnossakin vaikka mitä remonttia, mitä olisi kiva tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Sepä siinä. Aina välillä pitää muistuttaa itseään, että tavoitteena on asua tässä kauan eikä polttaa itseään liialla remppavauhdilla muuttokuntoon parissa vuodessa. Jotta zennnn ja asia kerrallaan. ;)

    VastaaPoista