tiistai 11. toukokuuta 2010

Pienistä jutuista iloa ja pikkuisen siivoushömpötystä

Tässä parikin pientä ilonaihetta. Tänne pikkukylään on avattu lankakauppa! Toivottelen yritykselle pitkää eloa ja itse pyrin tukemaan toimintaa parhaani mukaan. Tänään kävi tutustumiskäynnillä tytön kanssa ja nappasin muutaman kerän Muscatia neidin kesäpipoon ja hihattimeen. Kiva kauppa, joskin valikoima oli vielä ihan ymmärrettävästi aika kapoinen. Ehkä tulevaisuudessa laajenee. Toivottavasti muutkin ymmärtävät kannattaa tätä yritteliäisyyden muotoa. 

Sitten kuvan ilonaihe numero 2. Äitini kaiveli puikkovarastojaan ja siirsi Lumikki-puikot lapseni iloksi. Äitini on saanut nuo puikot tädiltään lahjaksi ja opetellut kutomaan niillä, samoin minä olen opetellut kutomisen jalon taidon samaisilla Lumikeilla (isäni opetti!) ja nyt pääsen opettamaan lastani käsillä tekemisen iloihin noiden avustuksella. Toivottavasti ketju tulee jatkumaan.

Yllättävän paljon riemua irtoaa kauniista siivousräteistä. Nyt on oma värinsä keittiöön, kylpyhuoneeseen ja alakerran vessaan. Noin kauniilla apuvälineillä siivoamisenkin on pakko olla mukavaa. Minulla on muutenkin meneillään siivoaminen houkuttelevaksi-projekti. Etsinnässä on musta kauha, pesuvateja ja ämpäreitä, Ikeasta valkoinen harja ja rikkalapio yläkertaan ja mielellään myös kaunis moppisysteemi. Meillä ei siis ole varsinaista siivouskomeroa, joten siivousvälineiden olisi hyvä olla silmää miellyttäviä, koska ne suuren osan aikaa viettävät aika lailla näkösällä. Mutta vähitellen. Noiden msutien muoviesineiden löytäminen, se vain ei tunnu olevan ihan maailman yksinkertaisin juttu. Ehkä tyydyn jossain vaiheessa Orthexin tummanharmaisiin...

Kauniit pesuainepullotkin olisivat varmaan vaihteeksi listalla. Niissä luottanen Mummi ja minä-merkin laatuun. Moisia meillä jo jonnin verran onkin ja niillä siivoaminen on oikeasti melkein riemukasta. Sekin ilahduttaa, että jostain syystä noiden hajusteet eivät ärsytä yleensä hyvin herkästi kiukustuvaa nenääni. Kestotiskirättejäkin on viime aikoina syntynyt siihen tahtiin, että kohta moisia on tarpeeksi. Suosikkimateriaaliksi on moisissa valikoitunut ohut bambulanka, hamppurätit ovat myös aika ihania ja tehokkaita lian irroittajia, mutta kuivuvat turkasen hitaasti.

2 kommenttia:

  1. Tuo siivousvälineiden kauneus kyllä vaikuttaa motivaatioon, ja sulla on asiat kyllä siltä osin hyvällä mallilla :)

    Mulla on myös hankinnan alla nuo mainitsemasi siivousaineet, niitä saanee jostain nettikaupasta ainakin? Pitää saada mummola-tunnelmaa tänne kaupunkiin!

    VastaaPoista
  2. Nettikaupoista minä olen mummoja tilaillut. Ovat kyllä tosi ihania. Etenkin se siivoussuihke on ihan ykkösainetta. Suosittelen.

    VastaaPoista