sunnuntai 2. syyskuuta 2012




Tämä päivä meni melkoisen rennossa sunnuntaiolotilassa juhlakokkailuista toipuen ja pääosin lepäillen. Vaihdoin minä sentään lakanat, uudet Marimekot pääsivät pestyinä (ja hyvin ryppyisinä) petiin. Päivällä makailin sohvalla Frasierin seurassa ja kun sain selkäni irtoamaan mukavasta pehmeydestä, korjailin pikkuisen kasvimaalta satoa ruokapöytään. 

Porkkanat ja punajuuret olivat intoutuneet kasvamaan ihan kunnolliseen kokoon ja pääsimme herkuttelemaan niillä. Perunasadosta en ehkä viitsi edes puhua. Valkosipulitkin jäivät pienenlaisiksi, mutta eiköhän noita ruokaan voi laittaa. (Sora ei ole mitään hiekoitussepeliä vaan aika isorakeista ja karkeaa eli eivät sipulit sentään ihan olemattomia ole). Samaa vauhtia perkasin valkosipulimaasta rikkaruohot, jätin osan kynsistä juurtumaan ensi vuodeksi ja tilasin mieheni kärräämään kompostia maanparannusaineeksi. Kieltämättä tämänhetkinen valkosipulimaani on sen verran savinen ja varjoinen, että taidan ensi vuodeksi laittaa vähän kynsiä johonkin aurinkoisempaan ja muhevampaan kasvupaikkaan ihan kokeeksi. Jospa sipulien koko hiukan kasvaisi.

Silakka on heittäytynyt vaativaksi vauvaksi ja haluaa, että myös hänen jalkansa pitää rasvata kookosöljyllä iltaisin. Samalla neidin varpaita pitää hienoa ja pikku epeli nauttii silminnähden hellittelystä. Kun varpaat on rasvattu voikin siirtyä hetkeksi äidin syliin nauttimaan iltamaidot ja sitten onkin aika siirtyä unten maille. Hyvää yötä!

3 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja tykkään teemasta, kun ensin on multaisia meheviä juureksia ja sitten kasvit jatkuvat MM:n lakanoissa, jotka ovat kyllä tosi nätit!

    Pitkin hampain tämä ötökkäkammoinen myöntää, että alempana näkyvät hämähäkkiverkkokuvat ovat kauniita, siis ne verkot, ei hämis. :)

    Ja erittäin myöhästyneet onnittelut! Onneksi mulla on "sattumalta" valkosuklaata hollilla, kun tuo tekemäsi kaakku on niin herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
  2. Komeita juureksia on!
    HIhityttää se pikkuvarpaiden rasvaus. Eihän sellaisiin meinaa edes osua:)

    VastaaPoista
  3. Pauliinalotta: Kiitokset onnitteluista. :) Heh, olen siis onnistunut jo pikkuisen käännyttämään yhtä ötökkäkammoista. :D

    Kati: Juu, melkoista nyppimistähän tuolle tehtävä jalkahienonta on. Mutta tärkeää hommaa selvästi. ;)

    VastaaPoista