sunnuntai 12. helmikuuta 2012Uudessa Maalaisunelmassa oli kivalta kuulostava pikapullien ohje. Meillä tosin ei ollut (eikä voi käyttää) valkosuklaata tai kuivattuja mansikoita, mutta hyviä pullia tuli tummasta suklaasta ja kuivatuista ananaksista (ja maito korvattuna kaurakermalla). Valmistusaikakin oli kyllä oikeasti pika, noissa ei kauaa nokka tuhissut. Iltapäivällä on tulossa kahvieraitakin, joten ehkä nuo tulevat syödyiksi tänään, kun ovat vielä parhaimmillaan.

Teki mieli myös tuoretta leipää ja kapissa oli vanhenevia kaurahiutaleita, joten ei kun taikinaa sekoittamaan. Öljysin vielä sämpylöiden pinnan ja tytön kanssa ripottelimme (hiukan hienommaksi jauhettua) merisuolaa ja kurpitsansiemeniä pinnalle. Oih ja nam. Paahdetut kurpitsansiemenet, ne vain ovat herkkujen herkku... Sämpylöiden reseptiä en valitettavasti voi sen kummemmin jakaa, koska teen ne aina enemmän ja vähemmän mittailematta, sormituntumalla.

Mistäköhän tämäkin leipomisvimma yhtäkkiä iski?

P.S. Mies vähän vihjaisi, että keittiön mustat verhot ovat turhan pimentävät ja jotkut vaaleammat olisivat kivat. Tarkoittaako se, että pitäisi hankkiutua verhokangasta ostamaan? Meillä kun ei oikein vaihtoehtoverhoja tuonne ole. Ainakin Marimekon pastellisävyinen lokki tuntui saavuttavan yllättävän suurta suosiota koko perheen keskuudessa. 

6 kommenttia:

 1. Nam. Nami nam. Mun leivontainspis on ihan hukassa mut kurpitsansiemeniä jaksaa sentään paahtaa aina tarvittaessa. Olisit ny vähän jakanu sämpyläviisauttas kuitenki :)

  VastaaPoista
 2. Kurpitsansiemenillä pääsee pitkälle. ;)

  Mun sämpylöissäni ainoat vakiomitat ovat puoli litraa vettä ja pussillinen kuivahiivaa. Kaikki muu menee tunteella. :D Mutta se on tietty tärkeää, että se vesi on sopivan lämpöistä ja se että taikina on riittävän pehmeää. ;) Jaa niin vakiona on tietty kans että paistolämpö on 225 astetta.

  VastaaPoista
 3. Ihan pakko udella, että mistä on peräisin säpyläkuvan pöllöpyyhe/-leivinliina?

  terveisin Susanna

  VastaaPoista
 4. Siis SÄMPYLÄkuvan...:o)

  Susanna

  VastaaPoista
 5. Mä en ole ihan varma ton pöllöpyyhkeen alkuperästä, koska olen saanut sen lahjaksi. Epäilen nähneeni samanmoisen joskus jossain Tokmanni-konsernin myymälässä...

  VastaaPoista
 6. Googletin vähän ja Robin Hoodista joku oli moisia joskus ostanut :)

  VastaaPoista