perjantai 24. helmikuuta 2012

Kerta kiellon päälle


Kun alka postata tosissaan niiin postataan sit tosissaan. ;) 

Iski kamala tomaattipiirakan tarve. Normaalistihan tuohon tulee pohjalle juustoa, mutta maidottomat eivät syö juustoa, joten jätin väliin. Hyvä oli ilmankin. Ja valkosipulista. Huuh... En muista, olenko joskus jo laittanut tämän ohjeen, mutta menköön taas sit kerta kiellon päälle, jos olen.

Tää on helppo:
Laitetaan kupin pohjalle puolisen teelusikallista hienonnettua (kuivattua) rosmariinia, teelusikallinen kuivattua basilikaa ja puoli teelusikallista suolaa. Kaadetaan päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja annetaan liota hetken aikaa. Kaulitaan kolme tai neljä lehtitaikinalevyä sen kokoisiksi, että niillä saa vuorattua voidellun piirasvuoan. Levitetään pohjalle muutama teelusikallinen dijoninsinappia ohuelti. Viipaloidaan neljä isohkoa tomskua ohuiksi viipaleiksi ja levitetään viipaleet limittäin pohjan päälle. Hienonnetaan valkosipulinkynsi hyvin hienoksi ja ripotellaan tomskujen päälle. Lirutellaan maustettu öljy tomaateille ja sen perään vielä muutama teelusikallinen juoksevaa hunajaa. Paistetaan n 200 asteessa puolisen tuntia. Annetaan jäähtyä hetken aikaa ja syödään vihersalaatin seurana. Nam.

Hauskaa viikonloppua myös pikkuiselta keijukaiselta. Siivet selässä pystyy kävelemään paljon pidempiä matkoja kuin ilman siipiä. Se tuli tänään todistettua.

6 kommenttia:

  1. Hihii! Niin se kävely siitä lähtee. Mahtis-siivet! Täällä olisi varmasti kateellinen likka, jos nuo näkisi :)

    Ei saa laittaa ruokaohjeita, kun niitä pitää sitten alkaa kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
  2. Noi on isonsiskon siivet. Lainassa vain, kun sisko oli eskarissa. ;) Ruokaoheet ovat sitä varten, että nitä pitää kokeilla tai ainakin soveltaa. :D Ja siis tohon tomskujen ja sinapin väliin voi tosiaan tällätä juustoraastetta. On hyvää. :)

    VastaaPoista
  3. Uiui mikä keijukainen, suloinen!! Ja tomaattinen piirakkakin vaikuttaa herkulliselta :)! Joskus muuten vaan "postauttaa" oikein urakalla.

    VastaaPoista
  4. Keijukainen on kyllä melkoinen keijukainen. :) Ja nyt kun postaa oikein urkalla, voikin viettää taas muutaman viikon hiljaiseloa. :D

    VastaaPoista
  5. Pakko kokeilla, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti maistuu :)

    VastaaPoista