lauantai 18. huhtikuuta 2009

Koti

Tuonne me muutamme viikon kuluttua. Talo on maksettu ja siirretty meidän (no osin pankin) omaisuudeksemme. Tuota olisi tarkoitus vähitellen kunnostella ja laittaa. Osan remonteista ovat aikaisemmat omistajat jo tehneet, mutta onneksi heillä on ollut aika pitkälle samankaltaisia ajatuksia remontista kuin meillä eli tärkempää on kuitenkin ollut säilyttää ja kierrättää vanhaa kuin korjata korjaamisen vuoksi. Ikkunat on pääosin vaihdettu, mutta onneksi talon tyyliin sopiviksi.

Kauan me tästä haaveilimmekin. Kuva on otettu viime vuonna lokakuun alussa, jolloin kävimme ensimmäisen kerran taloa katsomassa. Ihanaa, että joskus haaveet toteutuvat. Alkuaan meillä oli haaveena vähän vanhempi talo (tämä on vm -52), mutta tämä vain tuntui ensi hetkestä lähtien meidän taloltamme. Lopulta meni onneksi tähän asti asuttamammekin asunto kaupaksi ja pystyimme ostamaan haavetalomme.

Ensimmäinen puristus tulee olemaan ulkomaalaus ja huonojen lautojen korvaaminen. Myös rännit pitää uusia. Tämä pitäisi ehtiä tehdä tämän kesän aikan. No, toivottavasti onnistuu. Ohjelmassa olisi jossain vaiheessa myös lämmitysremppaa, salaojituksia, keittiöremonttia, puhumattakaan noista normaaleista pintaremonteista, joista jotain on pakko tehdä heti.

Maltan tuskin odottaa.. ;) Muutto tosin pitäisi saada hoidettua ja edelleen on aika kiitettävästi pakattavaa. Eli pakkaamaan käy taas tieni.

4 kommenttia:

 1. Tuo teidän uusi kotinne on valtavan kodikkaan näköinen! Kiitos kuvasta, jotenkin konkretisoi sitä teidän muuttoanne nyt paljon, kun se on ollut usein mielessäni.

  VastaaPoista
 2. Työtä varmasti riittää, mutta se on varmasti sen arvoista. :)

  VastaaPoista
 3. piti tulla kurkkimaan toista autotallikaappiomistajaa, parolan aseman kautta siis!
  onnea uuteen kotiin muutolle, talo näyttää oikein hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Rautaharakka: Hih.. Mä olen samaa kautta käynyt kyyläämässä sun sivujasi.

  Kiitokset onnitteluista. :)

  VastaaPoista