keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Eskimotytön paitaNyt sekin on valmistunut. Ja iso tuli, tosiaankin, etenkin hihojen mitta on aivan älytön. :D Mutta ei onneksi niin iso, että ei voisi käyttää. Perusohjeena Novitan ohje, koko 130 cm, joka oli sivumennen sanoen melkoisen valtava. Tai sitten tuo minun käsialani teki taas tepposet. Kuvion vaihdoin omaksi sovellukseksi jostain vanhasta käsityölehdestä löytäneestäni sydänmallista, jonka sovitin noihin Novitan mallin kavennuksiin. Niin ja käyttäjä on tuollainen pluskäyrillä painoa keräävä vähän yli 120-senttinen neitokainen eli sen 130-senttisen ei olisi pitänyt olla noin reilu... Mutta eiköhän tuokin päällä hiihtäminen niillä ihanilla, aurinkoisilla keväthangilla suju.

Lanka Cascade 220 (ihan suosikkilankani), jota meni tuohon 398 g, pääosa luonnollisesti tuota violettia, vaaleanpunaista meni ehkä reilut 50 g ja pinkkiä ei sitäkään. Puikkokoko on jo onnellisesti painunut unholaan, olisiko resoreissa 3,5 ja muuten 4? Kuitenkin Knit picksin ihanaiset kovapuiset vaihtopäät ja kaapelit käytössä. Noista on tullut ihan suosikkipuikkojani, pakko ostaa sukkapuikkojakin ja lisää vaihtopäitä.

Neiti poseeraja kyllästyi jo kuvausten alussa eli lojumiseksi meni. Paita on toki hyvin mieleinen. Saisinkohan huomiseksi sen pinwheelin tehtyä? Eilinen ilta menikin yllättäen vauvannutun parissa. Iski vain yllättävä tarve tehdä moinenkin...

3 kommenttia:

 1. AIVAN UPEEE!!! Noissa ohjeissa on vähän jännittämistä että millainen koko tulee. Novitalla on reilut mitat. Onneksi paidasta tuli sen verran reilu, että mahtuu ulkoiluun paitoja alle! Ainakin musta tuntuu, että pelkällä aluspaidalla ja neuleella, menee tuuli läpi.
  Lämpöisiä hiihtokelejä!

  VastaaPoista
 2. Annika taas5.1.2011 21.50

  Upea! Parempi liian iso kuin pieni, saa sitten käyttäjä nauttia siitä piiiiiitkään!

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille. :) Ja onhan se tosiaan hyvä, etä lapsella on kouluun menessä vielä sopiva, lämmin villapaita. :)

  Nyt pitää vain varmaan kutoa sellaien vähän niukemmalla mitoituksella oleva versio toppatakin alle.

  VastaaPoista