tiistai 1. syyskuuta 2009

Syksy tulee ihan väkisin...

Tänä vuonna gladiolusten suhteen oli parempi onni kuin viime vuonna. Yksi jo kukkii, toisessakin on kukkavarsi. Tänä vuonna noiden kohtaloksi taisi koitua liian varjoinen kasvupaikka. Kirsikkapuu röyhähti isommaksi kuin kuvittelinkaan.. Mutta ihanaa, että edes tuo yksi päätti kukkia, toinen onkin jo vallan yltäkylläistä. Tuo ei muuten ole oikeasti tuollainen oudon lihanpunainen, oikeasti se on varsin herkkä pinkki. Kamera jostain syystä käänsi tuon värin ihan päin seiniä.


Toinen syksyn ihanuus on pönttöuunien ym tulisijojen vähittäinen käyttöönotto. Tokihan tuota ajoittain kesälläkin lämmitettiin (siis silloin, kun piippu oli käyttökunnossa), mutta nyt pääsee lämmittämään vähän enemmän vakavissaan. Työpisteeni sijaintikin on varsin strategisesti niin, että muuri hohkaa mukavasti lämpöään.

Tätä pönttöuunia kyllä odottaa pienoinen pintaremontti. Koko huone on ilmeisesti jossain vaiheessa sudittu tulipunaisella lateksilla ja se lateksi ei suostu pysymään edellisten omistajien sen päälle vetämän lateksin alla piilossa, joten ensi talvena speedheater saa käyttöä ja poistelen vanhat maalit. Kesänä, kun lämmitystarve ei ole niin akuutti, tuon voisi sitten maalata uusiksi. Mieluiten jollain muulla kuin muovimaalilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti