torstai 28. tammikuuta 2010

Ilmalämpötumput


Kädet ovat palelleet ihan mielipuolisesti sekoitelankaisissa kirjoneuletumpuissa, joten oli pakko saada nuo jo aiemmin mainostamani Peuransarvilapaset puikoille ja sitä kautta valmiiksi jäätyviä käsiä lämmittämään. Totesin neuloessani, että malli on melkoisen leveä minun kätösiini (tai sitten Kureyon on paksumpaa kuin suosituslanka), joten tein resorit suosiolla 9s/puikko. Lisäsin sitten ranteiden jälkeen silmukkamäärän tuohon ohjeen 44:ään. Aika leveäthän noista tuli, mutta mahtuu sitten alle toiset, ohuemmat tumput (jotka myös ovat työn alla). Peukalot näyttävät ihan massiivisilta, mutta niissä onkin ajatuksena se, että ne eivät mene ihan pintaa pitkin ja siten jää ainakin teoriassa lämmittävää ilmaa peukalonkin ympäri. (Pari kertaa kun on tuntunut siltä, että peukalon saa poimia kesken reissun  mukaansa lenkiltä). Niin ja värit näyttävät (ainakin minun säätämättömältä näytöltäni) olevan aivan mitä sattuu kuvassa.

Mutta lanka tosiaan Noro Kureyon (väri 254), sukkapuikot nro 3 ja lankaa kului n 80 g.

Ja nyt kun sain tumput valmiiksi onkin mukava seurata, miten säätiedotuksissa luvataan lämpenevää.. Mies nimesikin nuo ilmalämpötumpuiksi, kun marisin muutama päivä sitten, että voi olla varma, että lämpenee, kun nuo valmistuvat...  Onhan tätä pakkasta toisaalta jo riittänytkin, välillä voisi vaihteeksi vähän lauhtuakin.

3 kommenttia:

 1. Jahas se on taas mun aika tulla tänne huokailemaan, kun on ihanat tumput valmiit :)

  Siis ah ja oih, lämpöiset ja kauniinväriset. Olen vasta tänä talvena hiffannut, että kun sukat ja tumput on täyttä villaa, ei palele varpaat ei sormet, vaikka mikä ois! Meni siis mullakin sen 30 vuotta tuo sisäistää...

  VastaaPoista
 2. Ihana otsikko!!! Terkut vaan siipalle.
  Tumput ovat kauniit ja malli näytttää kivalle! Villa se on kun lämmittää, eikä tunnu märältä.
  Mulla on sormikkaiden päällä ollut paksut Huopasesta huvutetut tumput ja ah, ovat olleet lämpimät!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Erika. Kyllä toi täysi villa on vaan täyttä villaa. ;)

  Mulla on muuten yhdet huopasesta huovutetut tumput jossain (missä?), mutta ne ovat vähän isot eli eivät pysy kunnolla matkassa. Pitäisi ehkä tekaista vastaavat, mutta toivon mukaan sopivammat joskus.

  Niin ja siis tumput tosiaan tuli testattua illalla toisten päälle vedettynä. Aika jättimäisethän ne olivat, mutta hyvinhyvin lämpimät. :)

  VastaaPoista