perjantai 22. tammikuuta 2010

Lisää villoja


Eli valmistuipa vihdoin lapsen Scrap Cardigan (Ravelrylinkki). Lankana Cascade 220 ja puikot 4 alumiinipyöröt. Lankaa meni ehkä 400 g (liian laiska punnitsemaan) ja kokoa muokkasin isommaksi (turhankin innolla) ehkä  6-7 -vuotiaan kokoon. Mutta lämpöinen takki, pehmoinen lanka ja mikä tärkeintä käyttäjä tykkää. Tämänhetkisellä kasvuvauhdilla tuo ei hirmuisen pitkään ole edes suuri. Värityskin on ihan ok, vaikka itse mietin pitkään tuota keltaista, josko se on liian kirkas. Ei ole, se taitaa raikastaa kokonaisuuden.


Postipoikakin oli ystävällisellä tuulella ja toi minulle kauan kaivatun Milk Decon, jota jo olen pikkuisen ehtinyt selaillakin. Ihania juttuja taas. Ihana ylläri oli myös Priiman tarjouksesta tilaamieni Noro Kureyonien ääntä nopeampi saapuminen lootaan. Jospa tuosta saisin itselleni värikkäät ja erityisesti lämpimät tumput. Mallikin on valittuna. Teen Ullasta Peuransarvilapaset.
Lopuksi sisustusvimmailua, joka on kieltämättä ollut aika pahana, vaikka näkyviä muutoksia emme hirmuisesti ole ehtineet toteuttaa. Edelliseltä kirppisretkeltä mukaan tarttui ruskeaa lasia, apteekki- ja kermapulloja, jotka asettelin tuon kynttiläraastimen seuraksi peilin eteen. Ajatuksena on, että kesällä noihin voi keräillä erilaisia kukka-asetelmia. Juu, kaikesta talventykkäämisestä huolimatta välillä on jo ikävä kesää ja kukkasia...

Ruskea lasi ei ole ikinä ihan mahdottomasti koskettanut ulkomuodollaan. Ehkä siksi, että minulla ruskea lasi assosioituu edelleen aika vahvasti kaljapulloon ja oluenhajuun. Assosioituu se vieläkin, mutta jotenkin se on alkanut myös viehättää. Valo kuitenkin muuttuu ruskeassa lasissa aika ihanan meripihkan sävyiseksi ajoittain.

3 kommenttia:

 1. Voi sentään näitä ihania isonappisia raidallisia villatakkeja <3 Pitää ihan ottaa nyt tekolistalle, Vilppumies viipottaisi varmaan mielellään lämpimässä villatakissa näillä keleillä!
  Varmaan teen muutaman numeron kasvuvaraa minäkin, 2-vuotias on jo nyt 3-vuotiaan kokoinen ja ihanissa villatakeissa on se murhe, että ne jäävät pieniksi niin nopeaan..

  Ruskea lasi toden totta tuo mieleen oluen, mutta entisenä olutravintolatyöntekijänä olen tehnyt myös hienoja pullolöytöjä, vihreitä, jotka ilman etikettiä näyttävät ihan vanhoilta lääkepulloilta :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan lämpöinen ja kivan värinen villatakki!!!! Keltainen mukana ei ole ollenkaan paha vaan piristävä. Kun noin ison neuleen tekee siihen on melkein "Pakko" tehdä kasvuvaraa, kun lapset kasvaa niin äkkiä.

  Mä en ole raaskinut laittaa yhtä tyttärelle pieneksi jäänyttä ja omakutomaa paitaa kiertoon, vaan huovutin siitä laukun. Näin työ saa lisää käyttöikää. ;O)

  Monissa nettikaupoissa on se ihanuutena, että tuotteet kolahtaa luukkuun tosi vikkelään. Jotkut jo seuraavana päivänä. Eikä postimaksutkaan ole kohtuuttomat, kun joka tapauksessa bensaan menis rahaa jos kauppaan lähtee....

  VastaaPoista
 3. Erika: Teilläkin on siis hiukan etuajassa kasvava lapsi? Toi mun nelivuotiaani käyttää kuusivuotiaan kokoa olevia vaatteita...

  Ja juu, Minna, nettipuodit ovat kyllä ihan taivaan lahja, varsinkin jos asuu vähänkin sivummassa isoista kaupungeista. :)

  VastaaPoista