maanantai 2. toukokuuta 2011

Kevyttä eskaloitumista

Sitä lähdetään ajatuksesta, että tehdään kaikessa rauhassa... Hosumatta ja homma kerrallaan. Aikaahan on loppuikä. Tänä kesänä maalataan se viimeinen seinä ja laitetaan salaojat. No, sitten tulee mieleen, että öljysäiliö pitäisi tarkastaa ja listaan tulee lisää öljysäiliön vaihto. Juu, eihän se ole iso homma.. Paitsi että olisi kamalan kätevää laittaa se uusi, pieni öljysäiliö kattilan viereen ja rakentaa niille ympärille seinät ja saada tällä tempulla runsaasti lisää säilytystilaa kellariin, kun paloturvallisuusmäräykset koskevat enää sitä pientä koppia... Lisätään siis listaan yhden tiiliseinäkkeen purkaminen, vanhan öljysäiliön poisto ja uuden asennus. Niin ja sellainen pikkuhomma kuin seinän muuraus ja palo-oven asennus. No, sitä ei oikeasti ole pakko tehdä tällä palavalla sekunnilla.

Niin juu, se uusi säiliö... Se pitää saada kellariin sisään. Onneksi on salaojitus tulossa, koska sen yhteydessä pitäisi korjata kellariin vievät portaat ja haljennut perustus ja siinä kun sitä purkaa, mahtuu säiliökin sisään. Ovikin kannattaa samalla suurentaa. Siis tosi näppärää. Niin ja tuo ilmalämpöpumppuhan seisoo jalustalla eli sekin pitää irroittaa ennen kaivamista ja noiden johtojen kulku tarkastaa.Ohjelmassa on siis myös soitto asentajalle... 

Tuli miehelle vielä mieleen, miten kätevää olisi, jos talon pääsisi pihaan siitä kellarinrapun kohdalta. Että jos kysyisi luvan, kaataisi vähän aitaa ja tekisi pikkuliittymän tontin sivuun ja portin siihen . Hirveän hyvä idea ja eiköhän senkin toteuttaminen kannata.

Hiukan alkaa jo hengästyttää. Ihan mahdottoman paljon enempää ei kyllä tälle kesälle mahdu almanakkaan. Ja kaiken lisäksi suurin osa hommista on oikeasti pakollisia. Huh ja puuh... Enempää ei voi kyllä keksiä. Miten tää aina menee tähän? Hih...

Alkuperäinen suunnitelma oli sis ottaa tämä kesä tosi rauhallisesti, kun on toi pieni vauvakin. Mitään ovien maalaamissuunnitelmia en edes viitsi listata...Taitavat olla siirrettävien töiden listan ykkössarjaa.

3 kommenttia:

 1. Kovin tuttua! Laitettiin mökillä yksi kesä risaksi mennyttä sisäkattoa. No, samalla kannatti laittaa seinätkin ja lattiat maalata jne jne! Onneksi sitten tajuttiin lopettaa :)

  VastaaPoista
 2. :) Jälleen kerran voin koko sydämestäni yhtyä aatoksiisi.. mie olen jo monta kertaa aikoinut tehdä jonkinmoisen listan omaksi kauhuksni blogiini tulevista hommista... :/!

  VastaaPoista
 3. milla: Kummasti se korjaamaton kohta alkaa aina näyttää niin kovin nuhjuiselta siinä korjatun vieressä. ;)

  Mie ite: Hommien leviäminen taitaa olla rempassa melkoisen normaalia...

  VastaaPoista