sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ei kahta ilman kolmatta (ainakaan päivitystä saman päivän aikana)

Sille kakulle kävi näin ennenkuin muistin kuvata... Eli hyvää oli. Laitanpa ohjeen tarjolle, jos joku muu tarvitsee mehukasta ja herkullista luontaisesti gluteenitonta kakunohjetta...  Tämä on myös maidoton ja varmaan toimii munattomanakin, kun vain laittaa munien tilalle suunnilleen saman määrän hedelmäsosetta.

Tarvitaan: 
200g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
n. 1/2 purkkia piltti aprikosisosetta (mikä vain hedelmäsose kyllä käy)
3 dl Semperin Finmix gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
 n. 2-3 dl pakastemustikoita
n. 50-100 g rouhittua, tummaa suklaata

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat vaahtoon yksitellen, hyvin vatkaten. Vatkaa hedelmäsose seokseen. Lisää jauhot ja leivinjauhe yhteen sekoitettuna ja vatkaa edelleen raivokkaasti. Sekoittele taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja mustikat. Kaada voideltuun ja gluteenittomilla jauhoilla huolellisesti jauhotettuun kakkuvuokaan (24 cm halkaisija on hyvä) ja paista 175 asteessa 30-45 minuuttia kypsäksi. Minä vielä kaadoin päälle makeuden maksimoimiseksi tomusokerikuorrutusta raidoiksi.

Pidä puolesi ja nauti, meillä kakku hävisi viiden syöjän voimin alta aikayksikön. Samantapaista ohjetta hyödyntäen teen myös muffinsseja ja keikauskakkuja, ilman lisukkeitakin tuo kakku on tosi herkullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti