perjantai 1. helmikuuta 2013

Kirja-alen satoa


Muissa blogeissa olen ollut havaitsevinani trendiä hankkiutua eroon liioista kirjoista. Meillä ei taida olla moista mielenhäiriötä näkyvissä, ei vaikka kirjahylly pullistelee jo aika uhkaavasti ja kirjoja on alkanut kulkeutua ympäri asuntoa...  No, ainahan noita opuksia voi alkaa latoa kahteen riviin. 

Lienen joskus maininnut potevani yletöntä rakkautta keittokirjoja kohtaan.No, niitä napsahti kolme lisää hyllyä täyttämään. Pakko sanoa, että tällä kertaa ne ovat sellaisia hyödyllisiä ostoksia. Uusia kasvisruokareseptejä ja innoitusta saa tulla aina ja etenkin munakoiso-ohjeita olen kaivannut. No, nyt niitä on kokonainen kirjallinen.

Jostain systä poden jonkinmoista lukkarinrakkautta englantilaista keittiötä kohtaan. En siis välttämättä halua paistaa tomaatteja salaattiin tms., mutta englantilaisessa keittiössä on jotain vetoavan kömpelöä, kaikenmoinen hienostelu puuttuu aika pitkälle. Nigellan ja Jamien kirjoja hyllystä löytyy jokunen, nyt Ramsayn osasto sai täydennystä. Minusta on mukava tehdä välillä vähän lohturuokatyyppisiä aterioita ja englantilainen ruoka on kyllä juuri siihen tarkoitukseen sopivaa, täyttävää ja myös mieltä lämmittävää.

6 kommenttia:

  1. Jep, itsekin haalin kirjoja, haluaisin vaikka vuorata kotini kirjoilla, sisäpuolelta siis :D Rakastan koteja jotka pursuavat luettavaa! Ja suhtaudun primitiivitasolla epäluuloisesti ihmisiin joiden kotona ei näy kirjan kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjat ovat ihania, ihan noin esineinä. :) Mies kyllä viime muutossa hiukan huokaili kirjalaatikoita kanniskellessaan... Mutta minun mukanani tulee kylkiäisinä liikaa kirjoja, ei voi mitään. ;)

      Poista
  2. Jamien kirjoja on tullut selattua, mutta Gordonin Pubiruokaa on uusi tuttavuus. Mä en piheyttäni raaski ostaa kirjoja kuin silloin tällöin, mutta kivoja ne ovat. Jos lapset olisivat isompia ja koiraakaan ei olisi, pinoisin olohuoneen lattialle isot kasat kirjoja, mutta nyt näin :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä harrastan kirjakauppojen alehyllyjä ja teen löytöjä niistä. ;) Ehkä sä sit jokusen vuoden päästä voit pinotakin kirjoja, tosin koirat eivät taida kasvaa ihan samaa tahtia kuin lapset. ;)

      Poista
  3. Roinanvähennystrendi tuntuu olevan pinnalla joka paikassa. Tosin samaan aikaan tuntuu että sitä roinaa hankitaan lisää toisesta päästä, että en sitten tiedä...

    Kirjojen suhteen en ole hamstraaja. Olen tullut siihen tulokseen, että tieto/ohjekirjat on jees mutta nekin laitan eteenpäin, ellei niitä tule käytettyä. Joten meillä ei oikeastaan ole kirjoja paljoakaan. Tyyliin nuo mainitut, vihkiraamattu ja lastenkirjoja. Pidän kyllä kirjoista, mutta nyt huomaan tulleeni niiden(kin) suhteen aika krantuksi: liian paljon tuntuu olevan sellaisia kirjoja jotka on kirjoitettu vain myytäviksi mutta ei luettaviksi, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä yleensä ostan vain kirjoja, joista osaan jo päällepäin sanoa, että ne kestävät aikaa. Chick litit loistavat kyllä poissaololaan hyllystä. ;) Mä vielä ihan oikeasti luen hyviä kirjoja useampaan kertaan. Mutta juu, aika tavalla kustantamot suoltavat ihan silkkaa sontaa. Kaipa sillä lukijansa on, mutta mä kyllä arvostan enemmän kirjoja, jotka saattavat kulua vielä seuraavankin sukupolven käsissä.

      Poista