keskiviikko 20. helmikuuta 2013


Seuraavan kerran, kun alan virkata peittoa, muistan kyllä, että päättelen ja nipsin ylimääräiset lankapäät samaa vauhtia kuin lappuset valmistuvat. Ylättävän monta tuntia meni noiden seurassa neula ja sakset työvälineinä ennenkuin pääsin peiton ompeluun. Ompelukin on vasta ensivaiheessaan, mutta ehkä tuo täksi kevääksi valmistuu. Toivottavasti. Perheen vastaava askartelumestari ilmoiti, että noita langanpätkiä ei sitten saa hävittää, koska hänellä on käyttöä niille. Toi vielä ihan itse pesemänsä viilipurkin keruuastiaksi. No, pitihän ne sitten kerätä.

Iltapäivällä iski tarve herkutella ja kehitellä taas ruokareseptejä Tein perunavohveleita ja hyviä tuli. Lihansyöjille paistoin pekonia ja itselleni tein kikhernetahnaa, joka ehkä jotenkin muistuttaa hummusta. Kaikille oli vaahterasiirappia, säilöttyjä paprikoita ja vihersalaattia. Nuorempi väki nyrpisteli oheistarjoomuksille, mutta vohvelit kuulemma olivat hyviä.

Perunavohvelit

2 dl Mielihyvä-perunamuusijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
4 dl kauramaitoa
4 munaa
n. 1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria, timjamia, basilikaa

Laita jauhot ja hiutaleet kulhoon ja kaada neste sekaan. Riko munat ja vatkaa seos sileäksi. Lisää mausteet ja öljy. Paista kumalla raudalla vohveleiksi.

P.S. Uskokaa tai älkää, mutta hummous ja vaahterasiirappi olivat tuossa annoksessa hirmuisen herkullinen makuyhdistelmä.

4 kommenttia:

  1. Noi on niin kauniita noi "peittopalat"♥

    VastaaPoista
  2. Niinhän ne ovat. Niitä on vain aika lannistavan monta peitoksiompelua odottamassa. :D

    VastaaPoista
  3. Samaa langanpäättelyä tuskailin joskus minäkin oman peiton kanssa. Kun tulee virkkausputki niin siinä ei ehdi lankoja päätellä ja sekös harmittaa lopussa. Kivan värikäs kukkalaatikko sulla on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä siinä, järki käskee päätellä, vaan kun ei malta. :D

      Poista