perjantai 28. elokuuta 2009

Puuhastelua



Oma parasta ennen -päiväys taas lähestyy ja meillä on siivottu, kokattu ja leivottu apinan raivolla. Tässäpä saavutuksia leipomisen alalta. Cookieiden ohje on Kinuskikissalta ja mustikka-juustokakun resepti tuli Yhteishyvän välissä ja oli niin kielenvievän oloinen, että pakkohan tuo oli kokeilla. Maistaa saa vasta huomenna, harmi, ei malttaisi...

Kirpparillekin tuli neidin kanssa lähdettyä eilen. Sää oli koko ajan enemmän ja vähemmän tuhnuisen oloinen, joten ulkoilu sujui mukavasti tuonne ja takaisin kävellessä. Saaliiksi tarttui mm. kasa 60-luvun neulelehtiä ja nuo puiset tarjottimet. Ihania! Jostain syystä olen teinistä asti ollut hyvin ihastunut 60-lukuun aikakautena ja esim noiden lehtien vaatteista iso osa on sellaisia, että voisin ihan hyvin jonkun mallin totetuttaa ja kiskaista käyttöön. Ehkä minä vielä teenkin niin. Vähän nuorempana minun vaatekaapissani olikin paljon kirppareilta mukaan tarttuneita 60-luvun vaatteita. Vahinko, että iso osa niistä on tullut hävitettyä.

Nyt kun hiukan laskeskelen, alan ymmärtää, miksi nykynuoret pitävät 80 -lukua niin viehkona vuosikymmenenä... Kaipa se just ennen mua -aika on taaksepäin katsottaessa jotenkin viehättävä vähän jokaisella.

Niin, ne valkosipulin kukinnot. Napsin osan poikki ja toin sisään maljakkoon. Nuo ovat kyllä todella kauniita. Maassaolevien valkosipulien koko on kyllä aika lailla kärsinyt noiden olemassaolosta. Valitettavasti...

Ja se Puro-neuletakki edistyy, sillä tavalla vähitellen. Ennen talvea se tulee valmiiksi. Niin olen päättänyt. Epäilen, että tälläisessä vanhemmassa talossa saattaa lämpöiselle takille olla hyvinkin käyttöä.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset leipomukset! Huokaa syvään.... voi kun minäkin osaisin.

    VastaaPoista
  2. No hei, eiks se riitä, että yksi taloudessa osaa? Tai sit laitat miehen kouluttamaan. ;)

    VastaaPoista
  3. Mullekkin vois nuo herkut maistua *vesi kielellä* Niin ja onnea!

    VastaaPoista