tiistai 23. kesäkuuta 2015

Sirkus Rinkeli

Tilasin jo ennakkoon Anne Muhosen ja Kupla-Tiina Konttilan Sirkus Rinkeli -sarjakuvan. Osin siksi, että ennakkokuvat näyttivät niin kivoilta ja osin siksi, että sarjakuva ilmaisumuotona on ollut jo vähän pidempään lähellä sydäntä. Hyviä sarjakuvakirjoja on vain hirmuisen kiva lukea.

Ja kyllähän Sirkus Rinkeli ainakin minuun upposi ja nelivuotias istui vieressä harvinaisen rauhallisena ja tutki kuvia innoissaan, kun luin tarinan hänelle. Selvästi teos miellytti ja neiti on lehteillyt kirjaa ja muistellut tarinaa myöhemminkin.

Isommalle työnsin kirjan yhtenä sateisena päivänä tutkittavaksi. Eipä tuo ainakaan sitä kesken jättänyt. Arvostelu tosin oli melko tyypillisen esiteinimäisen "Oli se kiva", mikä tulkittanee lähes suitsutukseksi. No, kiva kun kiva. Uudelleenkin kirja on tämänkin lukijan käsissä kulunut, joten eiköhän se kiva ollut ihan jees. Tai jotain.

Itse pidin kovasti piirrosjäljestä, värimaailmasta ja herkullisista hahmoista. Jotta oli se kiva, ei "ihan kiva" vaan oikeasti kiva.

Lisätietoja www.sirkusrinkeli.fi

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen sarjakuva! Ja kiitos kommentistasi blogissani, hymyilytti lause "oma tapa esittää asioita", jäin pähkäilemään sen merkitystä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma tyyli on aina oma tyyli ja hyvä asia. :)

      Poista