maanantai 13. joulukuuta 2010

13. päiväLucian päivä on jostain syystä tuon pikkublondin ehdoton suosikkipäivä joulunodotuksen aikaan. Viime vuoden joulunjälkeispoistoista löytyi tuo kruunu. Ihan kamalan ruma ja äärettömän epäkäytännöllinen, mutta mieleiseltä se kuitenkin näyttää.Joulukalenterista tuli yhtenä päivänä omat neulepuikot. Ei riitä koordinaatio, ei vielä, mutta ehkä jonakin päivänä. Kudoimme yhdessä puikkoja pidellen ja tuntui siitäkin riemua irtoavan.

Himmeli on toistaiseksi hätämajoituksessa keittiössä. Olohuoneen siivoilu on vielä vähän vaiheessa, tosin hyvässä vaiheessa jo. Jospa himmelikin muuttaa olohuoneen ikkunan eteen jouluksi.

Lintulauta on ollut ihan valtava succée. Kävijöitä riittää niin, että ensimäinen säkillinen siemensekoitusta meni muutamassa päivässä. Pitänee ostaa suosiolla oikeasti suuri säkki seuraavalla kauppareissulla. Linturaasuilla taitaa olla vilu, kun polttoainetta tuntuu kuluvan ylettömiä määriä. Jouluksi pihalle pääsee myös muinainen häidemme pöytäkoriste. Linnuille siitä lienee iloa, oman silmään se on jo melkoisen nuhjaantunut.

Itse päädyin piikittämään insuliinia. Ei se kivaa ole, mutta sujuu jo. Ja näyttää jo tuo pieni annos yhdistettynä ruokavalioon kohtuuhyvin pitävän sokerit järjestyksessä. Toivotaan, että niin on jatkossakin. Mutta ankea joulu on syömisten suhteen tulossa. Tänä(kään) jouluna en pääse herkuttelemaan suosikkisuklaillani. Mon chériet eliu kirsikkakonvehdit (joista kukaan muu ei onneksi piittaa) ovat vähän vähemmän salainen paheeni. Uskaltaisinkohan luottaa siihen, että tällä kertaa tulokas ei saa rupisia poskia syömästäni suklaasta ja pakata rasiallista konvehtia sairaalakassiini? Tuskin...

2 kommenttia:

  1. Ei taitais meilläkään koordinaatio vielä riittää, mutta kohta tuo täytyy varmaan opettaa kutomaan, kun on mennyt lupaamaan mm. kaikille tarhantädeille, että tekee niille pipot :D

    Pahoittelut insuliinipiikki-asiasta :( Voi että mä niin toivon sulle suklaisaa raskaudenjälkeistä aikaa! Ja otat kato sitten kaikkea joulunajan herkkua takautuvasti, mitä se haittaa, vaikka söis vielä kesälläkin jouluherkkuja :)

    VastaaPoista
  2. Jos ensin opetat sormivirkkaamaan ja sitten sidotte ketjuista kaulahuiveja. Noin pipoja odottaessa. Ei vaan, eipä tolla meidän neitokaisella riitä kärsivällisyys vielä kovin hurjiin sormivirkkauksiinkaan. Mutta pääasia, että kinnostusta riittää.

    Niin ja jos kuviot menevät täällä ruoka-asioissa niinkuin ennenkin, mä pääsen nauttimaan seuraavan kerran jouluherkuista kunnolla vuonna 2013... Et siksi ois ollut kiva saada syödä tänä jouluna vielä normaalisti. Mut nou kän dyy, kun geenit on mitä on.

    VastaaPoista