torstai 27. joulukuuta 2012

Voice of the beehive


Lähestyvien suojasäiden kunniaksi kutaisin eilisellä anoppilanreissulla itselleni  lämpimän pipon. Lankana Nepal, puikot kokoa 4 Ja menekki oli keltaista kerä eli n. 50 g ja mustaa 1,5 kerää. Ohje on yhdistettynä wurmia ja Tiinan raitapipoa. Minulla on kallossa ns. tilaa aivoille eli pää ei ole kamalan pieni, joten pipossa on 80 silmukkaa. Tulikin oikeasti napakan ja päässä pysyvän oloinen päähine. En laittanut tupsua, koska mietin hiukan, että välillä pipoa voisi hyvin käyttää toisinkin päin. Sitä ajatellen tein reunakäännöksen mahdollisimman siisistiksi. sisältäpäin Mutta aikamoinen bzzzzzzzz-mieliala tuosta tulee, ihan hyvä sellainen. Taidan haluta toisenkin samalla mallilla, mutta sen voisin tehdä jämälangoista.

Iltapäivällä soitin äitini lapsenvahdiksi  ja heittäydyimme miehen kanssa hurjiksi. Varasimme liput Hobitti-leffaan ja ajelimme Tampereelle sitä katsomaan. Silakka valvotti melkoisen tehokkaasti viime yönä, mutta voin silti ylpeänä kehaista nukahtaneeni vain kerran elokuvan aikana. 

Muistaakseni kirja on melkoisen ohut, aika rauhallinen ja herttainen pikku teos, mutta pakko sanoa, että siitä ei ihan mahdottomasti ole jäljellä elokuvaversiossa. Melkoista mäiskettä ja paisketta oli tarjolla valkokankaan täydeltä. En minä siis teilaa elokuvaa kokonaan, se on ihan ok omassa lajissaan, välillä vain tuntui siltä, että jokunen hengähdyshetki ei varmaan olisi tehnyt yhtään pahaa kerronnankaan kannalta. 

Minulle elokuvan huippukohta oli vierailu Rivendellissä. Jostain syystä Tolkienin hahmoista haltiat ovat ihan ykkössuosikkejani. Eivät pelkästään kauneutensa vuoksi, jotenkin haltiat ovat Tolkienin hahmoista lopulta melkeinpä kesyttömimpiä ja arvaamattomimpia eivätkä ollenkaan yksiselitteisen hyviä. Cate Blanchett Galadrielina on jotain ihan uskomatonta. Kun kuulin ensimmäisen kerran, kuka rooliin oli valittu, olin hiukan hämmästynyt, mutta enpä usko, että kukaan olisi uskottavampi Galadriel: salaperäinen, hauras ja vahva ja hyvin omaleimaisella tavalla kaunis. Huomasin myös, että nyt iski tarve lukea myös muita Tolkienin kirjoja kuin nuo perus TSH ja Hobitti. Tuossa Hobitti-elokuvassa kuitenkin taidetaan hyödyntää myös muita kirjoja varsin aktiivisesti. Pitääpä tutkia nettikirjakauppojen tarjontaa...

4 kommenttia:

 1. Haltiat ovat ykkösiä. Hobiteilla on kaameet jalat - ihan perusteltu syy sille, etteivät ne saa ykköstilaa. :D
  Tai no. Oikeastaan paras henkilö on Aragorn, mutta sen johtopaikan syy on ilmeinen. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hobittien jalat on toisaalta aika söpöt. :D Aragorn ei kyllä sit ole söpö pätkäkään... Kaikkea muuta. Siis komea.

   Poista
 2. Hassua - luulin että alemmassa pipokuvassa näkyy tupsu mutta se onkin seppele seinällä!
  Piilomajan kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa nauroin. Kuvaajani ei muistanut katsoa, miten tausta asettuu kuvattaessa ja sitten loppuikin jo akku...

   Poista