sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Matkalla jossain Suomessa


Ajelimme viikonloppuna onnittelemaan tuoretta ylioppilasta hiukan pidemmän matkan päähän. Silakka osoiti suurenmoista reippautta, ensimmäise kitinät tulivat 10 minuuttia ennen kotiinpääsyä ja nekin siksi, koska tuli pissahätä. (Kuinka moni teistä muuten kykenisi hoitamaan neljän tunnin automatkan kertaakaan pissamatta ja vielä juomaan koko ajan? Eritysikykynsä kullakin...)

Menomatkalla haimme hampurilaisateriat ja poikkesimme pikkutielle, jonka lopusta löytyikin mukava uimaranta, juuri sopiva evästauon viettämiseen. Jotenkin aina näillä matkoilla alkaa naurattaa se, miten Suomessa on tonttipulaa ja ihan liian ahdasta. Jo Hämeenlinnan ja Lahden väli on pelkkää metsää ja peltoa, puhumattakaan siitä, mitä seuraa Etelä-Karjalaan päin ajellessa. Niin, se tila lienee vain värässä paikassa.

Aina matkaillessa yritämme poiketa pikkuisen pikatieltä, että näkisimme muutakin kuin tien ja sen varsien suunnattoman rumat nykyiset ja hyljätyt liiketilat. Jotenkin tuntuu ihan käsittämättömältä, miten epäviihtyisiä taukopaikat nykyisin ovat. Jotenkin olisi mukava pysähtyä kahville paikkaan, joka on myös ulkoisesti kaunis ja jossa olisi vaikka pieni puutarhamainen nurkkaus niiden normaalien, ankeiden terassitilojen sijaan. Mutta ehkä moinen on nykyisin vanhanaikaista, elämme ABC-asemien aikaa, ja kyllä, niihin tulee helposti pysähdyttyä itsekin, mutta osaksi ihan siksi, että noista ei-ketjuliikkeistä on vielä huonompia kokemuksia kuin ketjuista. Kukapa haluaisi odottaa ranskalaisiaan tuntikausia hyvin ankeassa ravintolassa pienen lapsen kanssa ja saada ne lopulta vielä pilalle kuivattuina... 

day 10 - a song that makes you fall asleep

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti