lauantai 2. marraskuuta 2013


Jotenkin on niin loputtoman harmaata. Pimeää jo auringonnoususta lähtien, sisällä pitää olla valot aamusta iltaan, jos aikoo jotain nähdä. Ja illasta on sitten puolestaan ihan sysipimeää. Olen kyllä käynyt kaamoksenkarkotukseen kirkasvalolmapun seurassa. Jotenkin vain puoli tuntia paikoillaan tuntuu ihan mahdottomalta. Tulee hirmuinen levottomus, tarve järjestellä kaikkea, siivoilla ja mennä vaikka pesemään vessa. Kunhan ei tarvitsisi vain olla siinä lampun vaikutuspiirissä. Sarjassamme, jotta olen hiukan kummallinen. 

Olisi ehkä pitänyt virittää se lamppu vaikka sohvan päälle. Siinä ei ole suurempia vaikeuksia lojua pidempiä aikoja tekemättä mitään. No joo, ehkä ongelma on juuri lampun sijainti. Keittiössä näkyy koko ajan niitä korjattavia epäkohtia ja tulee mieleen kaikkea mikä odottaa tekemistä. No, ehkä minä nappaan taas tarmokkaasti eteeni nipun puutarhalehtiä ja köytän itseni tuoliin kiinni. Myös silmälaput voisivat olla hyvä vaihtoehto, jos kyseessä ei olisi kirkasvalohoito.

Niin ja se Nukku-Matti. Se on varmaan hukannut minun osoitteeni tai jotain. Ajatella, että joskus nukuin joka yö 9 tuntia. Nyt saan tuon määrän kasaan kahtena yönä, jos menee hyvin... Varsinaista kiinalaista vesikidutusta maata silmät silmät kiinni mutta hereillä kaikki aamuyöt kuunnellen miten kello lyö ensin puoli neljä, sitten neljä, puoli viisi, viisi... Kunnes lopulta herätyskello pirisee ja kertoo, että vietin taas suurimman osan yöstäni odottaen sen ääntä.

6 kommenttia:

 1. Voi noitten unipulmien kanssa, mua valvottaa selkäkipu joka säteilee polviin, muuten nukkuisin kun tukki... Marraskuussa kaikki aika tuntuu hukkuvan harmauteen ja odottamiseen,hidasta ja raukeaa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkäkipu on kyllä hyvin ikävää. Toivottavasti välillä helpottasi.

   Marraskuussa odotetaan lunta, että tuo vietävän loska peittyisi. ;)

   Poista
 2. No kuule, olet tainnut jollain tavalla siirtää ne unet tänne. Tai sitten minä olen jotenkin onnistunut ne imaisemaan, minulle nimittäin mikään unimäärä ei tunnu riittävän. Viime yönä 12 tuntia ja kaksi lisää päikkäreitä, heräsin just. Näillä olen taapertanut jo pari viikkoa eikä mitään vihjettä muutoksesta näy. Tasan ei käy unenlahjat :( voisi kyllä yrittää tasata jotenkin, tämäkään ei oikein hyvä ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuei ole hyvä noinkaan päin. Huolisin kyllä mielelläni muutaman tunnin sinulta.

   Poista
 3. On kyllä synkkää, jopa sen verran paljon, että meinaa ryydyttää minut ja se on aika harvinaista. Eilen olin ihan kiinni sohvassa, ja nytkin tähän olisi mukava jäädä, mutta iltavuoro ja sitä edeltävä koulutus pakottavat liikkeelle.

  Sitä ihmettelen, että eikö se kirkasvalolampun teho ole sitten sama, vaikka siinä sen valopiirissä hääräilisi? Koitetaan kestää pimeyttä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole niin tehokasta, jos se valo ei tule tarpeeksi voimakkaasti silmiin. Eli sitä on tosiaan saatava lähietäisyydeltä. Siis sitä valoa. Tuokin lamppu asennettiin niin, että se on puolisen metriä istujan päästä eli valopiirikään ei ole kovin suuri. Joten nökötän sitten kiltisti ja keksin viihdykettä hetkeksi itselleni. No, eihän puolisen tuntia ole kuin vähän venytetty aamupala. ;)

   Poista