sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Pikkujoulukakku

Eilen kävimme avaamassa joulun ja kurkkimassa joulumyyjäisiä. Tänään ajattelin leikkiä edes pikkuisen pikkujoulua kotonakin ja kehittelin yksinkertaisen, jouluisen maustekakun. Ylimmäinen kulhonnuolija jo kehui taikinan makua ja kakustakin tuli ihanan murea ja maukas. Jopa nuorempi ruokakriitikko halusi toisen palan ja pihisti vielä kolmannenkin salaa. Pitää siis ilmeisesti laittaa ohje muistiin.

Piparkakun makuinen puolukkakakku

1 dl kaurahiutaleita
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia, neilikkaa, kardemummaa ja inkivääriä kutakin
50 g margariinia
2 dl riisimaitoa
1 muna
2 dl pakastepuolukoita

Lämmitä uuni 180 asteeseen, voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk n. 24 cm). Sekoita kuivat aineet hyvin kulhossa. Sulata rasva ja sekoita riisimaito sen joukkoon. Lisää rasvaseos ja muna kuiviin aineisiin. Lisää lopuksi puolukat taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista n 40 min. kunnes hammastikku jää puhtaaksi, kun sen upottaa kakkuun ja kakku irtoilee vuoan reunoilta. Anna jäähtyä ja tasaantua jonkin aikaa vuoassa.

Koristele tomusokerilla tai sokerivesikuorrutuksella. Oletettavasti tämä(kin) kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta hyvää se on heti jäähdyttyäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti