sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Puutarhaunelmia vol jotain

Eikös näytäkin viehättävältä takapihallamme sijaitseva Babylonin kuuluisa kohta jokea pitkin pois kelluva kasvimaa? Jotenkin alkaa olla aika selvänä kesän ensisijainen pihahomma ts. kaivanto kohti ojaa, sora ja salaojaputkitus... Samalla vaivalla voisi varmasti tehdä pohjat kasvihuonetta varten. Sekin kun tulee joskus sijtaitsemaan tuon nykyisen lätäkön tienoilla. Jotenkin epäilen, että soistuva maasto ei vältämättä ole lasiseinäiselle rakennukselle ihan terveellisimpiä eikä vakaimpia pohjia. Joten ohjelmassa tulee olemaan lapiointia ja myös pienimuotoista maansiirtoa. Mikä tulee olemaan vallan hilpeää, koska tontti on tyypillistä joenrannan jankkoa. No, kukaan ei onneksi ole sanonut, että oja on kaivettava yhdellä kertaa... Toisaalta olisi mukava saada homma hoidetuksi ennen kylvöaikaa. Hmh. Pitää miettiä.(Niin ja siis minä tuskin kaiva, soraa saatan kyetä levittämään apuna. Savelle olen tunnustanut häviöni jo kauan siten.)


Lohduksi päätin aloittaa lopultakin kirjoneulesukat Muhun sukkien ohjeella. Voi tosin olla, että teenkin säärystimet, mutta tuollaiset kuitenkin. Värikkäät ja ihanta. Päättelemistä odottavat muut työt kyllä yrittiviä vinkua jotain kirjahyllyssä, mutta päätin, että nyt on aika tehdä jotain oikeasti hauskaa ja sitähän se on. Jostain syystä rakastan kirjoneuleiden tekemistä. Joka kerta joudun purkamaan, mutta edes se ei ärsytä. Puran ja teen uusiksi ja poden sunnatonta iloa kauniista lopputuloksesta. (Illan mittaan pääsin kyllä tuohon kirjoneuleosionkin asti.)

6 kommenttia:

 1. Meidän pihalla näyttää ihan yhtä lohduttomalta. Vettä ja sulavia lätäköitä joka paikassa. Enpä olisi arvannut, että helmikuussa tarvitaan kumisaappaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ihan heti ole tullut mieleen... Ruoho on kauniin vihreää ja takapiha lainehtii.

   Poista
 2. Sinä asut niin pohjoisessa... tuo näkymä on niin tuttu kotipihasta, jokavuotinen, monta kertaa vuodessa. Meillä tuo kausi on jo ohitse, meillä on vain vettä, vettä ja vettä. Ja muuten, ihailen kutomuksiasi, kirjosellaisia, yli kaiken, kuten taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meni muutama vuosi ilman noita lätläköitsemisiä ja kunnon hangilla. Ehti tottua. ;)

   Mä olen aika iloinen, kun taas kykenen keskittymään kirjoneuleisiin. Hetki meni kutoen korkeintaan raitoja.

   Poista
 3. Meinasin revetä kun näin tuon kuvan puutarhaunelmia-otsikon alla... :D Mut sellaista se on nyt, ja kevät joskus sitten. Kirjoneulekateus iskee, kirjoneulominen kun ei oikein mun heiniäni ole. Tee äkkiä valmiiksi että pääsen oikein vihertämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, unelmansa kullakin. ;)

   Sun pitää alkaa potkia rajojasi. Mä olen opiskellut jokusen mahdottomalta tuntuneen neulejutun. Lisää kyllä olisi odottamassa... Niin ja valitettaasti taitaa mennä jokunen päivä ennenkuin pääsen kirjoneuleen seuraan keskittymään. Nuorempi neiti sairastui hiihtoloman kunniaksi.

   Poista