tiistai 4. helmikuuta 2014

Puutarhaunelmia


Päivät ovat pidentyneet. Tänä aamuna koululaisen saattoi päästää matkaan ihan hyvällä mielellä,vaikka taskulamppu olikin piiloutunut jonnekin. Enää ei ollut säkkipimeää, oli vain hämärää. Ihan kohta on aamulla valoisaa. Pienempi neito puolestaan katseli illalla ennen kauppareissua ulos ja sanoi, että ei ole vielä ilta ja pimeää. No ei ollut, vaikka kello oli yli viiden. Ihanaa!

Joten jo piti avata sekretääri ja tutkia millaisia siemeniä sinne olinkaan syksyllä säilönyt ja olisiko niissä mahdollisesti sellaisia, joita pitäisi jo laittaa kasvamaan. Olisi toki, idänunikot ainakin olisi syytä laittaa esikasvatukseen vähitellen, chilitkin taitavat arvostaa aikaista kylvöä ja kohta voisi laittaa persiljojakin purkkeihin itämään. Kesäkurpitsat (aika ihania nuo valkoiset ja kasipallot!!!) saavat toki vielä odottaa. Mutta kylläpä viherpeukaloa kutittaa pahasti ja ihan mielelläni iskisin jo rukkaset multaan.

Ihan pikkuriikkisesti harkitsen myös palstaviljelijän uraa. Saa nähdä, miten käy. Perunoitakin olisi mukava kasvattaa hiukan suuremmalla alalla kuin muutamassa pussukassa. Ja pikkuisen muitakin.

4 kommenttia:

 1. Ai ai, minun kasvihuonehaaveiluni ei ole päässyt pahaksi kuumeeksi äitymään, mutta epäilen, että nyt kylvit minuun ainakin kylvöinnon. Ei ole purkkeja eikä purnukoita, eikä sen koommin siemeniäkään. Mitähän olisi aika laittaa kasvamaan? Hmm, hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka mitä. :D Mut kyllä siemeniä kannattaa aina pikkuisen hankkia. Jos ei muute niin hypisteltäviski. ;)

   Poista
 2. Mulle iskee aina näin keväällä kamala ksvihuonekuume! Miten ihanaa olisikaan laittaa jo itämään chilit ja pelakuut. Mutta tänä(kin) vuonna tyydyn vain haaveilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuonekuume on kyllä paha. Mutta kuumeiluksi jää tänä(kin) vuonna, oletan... Ehkä joskus, meille ja teille.:)

   Poista