perjantai 24. joulukuuta 2010

24.12.2010
Mammaa vaivaa pesänrakennusvietti., joten meillä on joulun aluspäivät vietetty tapetoiden, ommellen ja ripustaen ynnä tietenkin siivoillen ja kokaten. Todenpuhuen jouluvalmisteluissa on tänä vuonna lintsailtu ja koristelutkin hoidettu melko lailla kevyempien standardien mukaan.  Pakko joustaa, jos ei jaksa. Minulla on ollut ilmeisen valikoivaa jaksamista ilmassa, väittäisin...

Mutta nyt on makuuhuoneessa kauan etsitty juliste. Löytyi lopulta Come to Finlandilta. Jotenkin tuo kuva vain sai heti hyvälle mielelle. Ikean kehys taas ei. Lasi valmiksi reunasta hajalla ja rakentaminen aiheutti normaalit Ikea-ärräpäät. Mut seinällä on ja soma on...

Äitini tuli apun myös keittiön verhokriisin suhteen. Äiti konttasi ja käänsi, minä suoritin ompelukset ym. pysytasennossa suoritettavat työvaiheet. Vihdoin keittiön verhot sopivatkin tuohon ikkunaan. Saarekkeeseenkin sain maalattua liitutaulun, joten sekin on vihdoin siisti. Samalla ompeluvimmalla tuli yläkerran "kodinhoitohuoneeseen" kapea kappa ja sohvalle jouluisemmat tyynyt. Juu, pesänrakennustapa hyvinkin.... Sivussa on pyörinyt villahousutehdas, joskin epäilen tekeväni turhan suuria pöksyjä. Mystistä, ohjeen mukaan ja vieläpä ohjeen muaksiesta langasta, mutta aika reiluilta näyttävät.

Miehen syntymäpäivätkin tuli vietettyä remontoiden. Kodinhoitohuoneentapainen sai valkoista Intoa kattoon ja seiniin ja punaiset pöllöt yhdelle seinälle. Miehen osaprojekti eli lamppujen tuunailu mm. Ohlsonin vihreällä kangasjohdolla on vielä vaiheessa, mutta pakko sanoa, että minulla on ollut tuossa huoneessa nyt hymy herkässä. Saahan kodinhoitohuonekin olla iloisen näköinen, saahan.

Nyt istun sohvalla, laatikot ovat uunissa kypsymässä, muu perhe lähti joulukirkkoon. Jouluvieraamme juoksee levottomana ympyrää ja teki ystävällisesti kakat keskelle olohuoneen lattiaa, kun talo oli tyhjentynyt. Onneksi helposti siivottavaa mallia olevat. Sen jälkeen kys. nuoriherra siirtyi hetkeksi haastamaan riitää koirarouvamme kanssa, mutta näyttää nyt sopeutuneen tilanteeseen suhteellisen hyvin ja keskittyvän lähinnä nurkkien imuroimiseen. Aina välillä unohtuu, miten viehättäviä nuo nuoret koira(a)t osaavat välillä olla. :D Kohta kaadan maitotiivistekinuskit torttupohjan päälle ja levitän sille muut täytteet. Perunatkin joku voisi pestä, Kirkossakävijät taitavat sieltä tullessaan mennä saunaan. Minä en enää jaksa, maha on niin iso, että yläkerrassa suoritettu kyykistymisyritys päätyi tyylikkääseen hyönteiskuolemaan ja hihittelyyn. Omituista olla näin kömpelö, en muista neidistä menettäneeni lihasteni hallintaa näin totaalisesti, vaikka silloin olin raskauden alussa huonommassa lihaskunnossa kuin tällä kertaa. Olin minä kyllä viisi vuotta nuorempikin. Mutta nyt on enää neljä viikkoa laskettuun aikaan, tuntuu aika hurjalta. Sairaalakassikin varmaan olisi syytä pakkailla.

Ihanaista jouluaattoa kaikille! Syökää hyvin ja nauttikaa tunnelmasta, joulu on kerran vuodessa vaan!

2 kommenttia:

 1. Naurattaa; mun villahousutehtaasta tuli taannoin melkosen pienen oloisia pöksyjä, vaikka muka ihan ohjeen mukaan tein jne. Pitäsköhän meidän tehdä vaihtokauppaa :D

  Huiman paljon pesänrakennusta ja mahankasvatusta siellä! Minäkään en meinaa taipua enää mihinkään, onko toisaalta ihmekään :)

  Ihanaa, rentoa, lämmintä Joulua teille kaikille sinne!

  VastaaPoista
 2. Jos sovitaan, että sä teet ne alkuaikojen pienet pöksyt ja mä keskityn sit noihin puolivuotiaan koosta eteenpäin olevin. :) Kaverille kävi muuten samalla lailla sinulle, se onnistuu tekemään melkoisen pieniä villiksiä (ja ohje on sama kuin mun käyttämäni).

  Ju juuei tässä vaiheessa enää kovin ketterästi kai kuulukaan liikehtiä. :)

  VastaaPoista