tiistai 28. helmikuuta 2012

Jämäruokaa

Tänään herkuttelin isomman neidin kanssa jämäruoalla. Tai oikeastaan herkuttelimme jo toista päivää sunnuntaisen kasvissoseen jämillä. Meillä tehdään aika harvoin perunamuusia sellaisenaan, yleensä siihen laitetaan kasviksia mauksi ja muutenkin piristeeksi. On perunamuusi tietty hyvää ihan sellaisenaan, mutta kasvismuusi taitaa olla myös ravintoarvoiltaan parempi vaihtoehto. Jotta jos muusi on lohturuokaa niin me syömme vauvanruokaa tyytyväisenä. ;)

Mutta... Tänään mietin, että en kyllä jaksa kolmatta päivää peräkkäin syödä sosetta ja sekoitin jämien (n. 3 dl) joukkoon 2 munaa, 1,5 dl vehnäjauhoja, ripauksen timjamia ja lorauksen vettä ohentamaan taikinaa helpommin levitettävään malliin. Sitten paistoin taikinan lättypannulla paksuiksi pannukakuiksi ja mussutimme menemään mustaherukkahyytelön ja kurkkusalaatin kanssa. Oli hyvää. Puolet paistetuista jäi vielä ylikin. Syömme myöhemmin, jos hotsittaa. 

Suosittelen kasvissosepannukakkuja tälläisen pyrypäivän lumitöiden jälkeiseen ravintovajaukseen lämpimästi. Ne lämmittävät sydäntä ja vatsaa.

4 kommenttia:

  1. Sit varmaan kannattaa syödä :D

    VastaaPoista
  2. No voihan nami! Tää menee just niinku se, että pitää ostaa lankoja, et voi tehä jämälankajuttuja. Nyt pitää erikseen tehä juuressoseita, että voi tehä jämäruokaa!

    VastaaPoista