sunnuntai 12. elokuuta 2012




Kuulin tänään, että on olemassa ihan oikeasti sudenkorentojen bongaajia. Meillä tuossa saaressa moisia lentelee ihan valtavasti. Iski heti tarve alkaa tunnistella. Sivustokin löytyi siihen touhuun avuksi. Kuvan yksilöä en ole vielä saanut tunnistettua. Olisiko joku syyskorennoista?

Vanha olohuoneen jalkalamppu sai lähdöt ja mies askarteli Ikean löytöpisteestä mukaan tarttuneelle PS-valaisimelle kiinnityksen kirjahyllyyn. Eiköhän se valaise riittävästi apuvalona talven pimeinä iltoina ja vie ainakin paljon vähemmän tilaa kuin aiempi, Ikealainen Samtid, johon ehdin kyllästyä ihan totaalisesti. 

Innostuin tutkiskelemaan oven maalejakin vihdoinkin ihan tosissani eli otin ruuvimeisselin ja rapsuttelin koloista irtonaiset maalit pois.Ilmeisesti maalia on jostain syystä vain yksi kerros eikä sekään ole kovin hyvin kiinni. Olin hiukan kallistunut jo siihen suuntaan, että puhdistaisin ovet puupinnalle ja vetäisin niihin venelakan päälle, mutta tämän päiväinen rapsuttelu sai maalaamisen tuntumaan ihan hyvältä ajatukselta. Vaikka osa maalista olikin irti, se kiinni oleva on kiinni sitäkin tiukemassa. Speed heateria en ole vielä kokeillut, sen testaamisen jälkeen teen lopullisen päätöksen. Todennäköisesti maalaaminen jää ensi kesään, mutta onpa ainakin ajatustyö ja suunnittelu hoidettu huolella. 

Iso tyttö sai tänään kellarista "uuden" menopelin allen. Pienellä pesulla (ja uudella satulalla) serkkuni vanha pyörä on kuin uusi. Hiukan neitiä jännitti alussa siirtyminen kerralla kaksi kertaa isompaan polkumasiinaan, mutta pienen harjoittelun jälkeen homma sujui jo mainiosti. Pienempi tyttö hyökkäsi heti vapaaksi jääneen pikkupyörän ohjaustankoon kiinni sen näköisenä, että sen seuraava omistaja seisoo tässä.

Ai niin. Huomena alkaa koulu. Yksi elämänvaihe on lopulisesti ohitse...

6 kommenttia:

  1. Eka kuva on tosi hieno! Mä tykkään kanssa sudenkorennoista mutta niitä ei valitettavasti meidän pihalla lennä.
    S:n pyörä on hieno. Tsempit koulun alkuun. Sama meininki meilläkin :O)

    VastaaPoista
  2. Sudenkorento suostui poseeraamaan rauhassa ja sai otettua useamman kuvan, joista valita. ;) Mukavaa koulunalkua sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Mä katselin tuota kolmatta kuvaa, mikä se on. Tunnistin maalin, mutta siihen se jäikin. Onneksi avasit vähän. Ovien rapsuttelu ja maalaus on mun mielestäni terapiaa, sääli ettei niitä ole jäljellä enää...

    VastaaPoista
  4. Hiukan olisi vaikeatulkintainen kuva ilman pientä selitystä. :) Mut juu, tuollainen rapsuttelu on kyllä aika terapeuttista touhua.

    VastaaPoista
  5. Ooh, miten onnistuitkin tuon korennon vangitsemaan kuvaan??!! Mie just noita bongailin viikonlopulla mökillä ja harmittelin, etteivät pysähtyneet hetkeksikään kuvattakseni :)

    VastaaPoista
  6. Minä olen vaaninut noita korentoja jo pidempään ja nyt osui yksi poseeraamishaluinen kohdalle. ;) Vaatii kyllä aikaa ja kärsivällisyyttä, joskus ihan tuuria, että saa moisista hyvän kuvan.

    VastaaPoista