maanantai 27. elokuuta 2012




Tänään  olimme kotona. Iso tyttö makaili sohvalla toipilaana ja katseli videoita. Ei oikein vielä muuta jaksanut. Pienempi touhotti omiaan.Minä pesin kaapinovia ja uunin ja muistelin molempiin kotitaloustunnilta annettuja oppeja. Hassua, miten jotkut asiat jäävätkin kaikumaan mieleen. Niinkuin esimerkiksi se, miten kaapinovet pitäisi oikeaoppisesti pestä. Tai se, miten kuuluisi tiskata käsitiskit. Muistan, miten äitini repesi nauruun, kun aikanani kerroin, miten astiat pitäisi ensin esipestä, sitten pestä ja sitten huuhtoa. Muistan, että kotitaloustuntien opeilla tiskaamiseen sai kulumaan ihan mahdottomasti aikaa.

Pikkuisen kanssa piti vähän ulkoilla ennen sateen tuloa. Karhunvatukat alkavat lopultakin kypsyä. Tänä vuonna moinen tapahtuu kyllä mahdotoman myöhään. Kesäkurpitsojakaan emme ole saaneet vielä kuin yhden kasvamaan syötävän kokoiseksi. Lehtiä ja kukkia kesäkurpitsa kyllä on tehnyt, hedelmät vain ovat edelleen aika onnettomia. Jotenkin vähän kaikki on tänä kesänä kypsynyt hitaasti. Joskin varmasti. Kunhan vain halla pysyisi vielä hetken poissa.


Sain tunnustuksen. Oikein kahdelta bloggarilta. Kiitokset siis Minna ja Annu. :) Mäkin tykkään teistä ja blogeistanne vallan mahdottomasti.

Tunnustukseen liittyvät seuraavat säännöt:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen.2. Anna tunnustus eteenpäin 5:lle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.3. Kopioi Post it - lappu ja liitä se blogiisi.4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain Post it - lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.


Nytpä lähtee tunnustus näille viidelle:
1.Neulova narttu
2. ihmeitä vilppumaassa
3. Harakan lauluja
4. Pikku-Okon elämää
5. Ainon maja

8 kommenttia:

  1. Hei mä muistan ton tiskaus hommelin ja sen, että ensti lasit ja mukit ja sit välineet&lautaset ja sitten vasta pannut sekä kattilat..

    mä suorastaan inhoon käsin tiskaamista koska mulla on aina siis ihan aina käsin tiskatessa tapana rikkoa jotain.

    VastaaPoista
  2. Muistan kotitaloustunneilta lähinnä yhden jutun: "Jansson heti alas pöydältä. Tiskipöydällä ei istuta, et kai kotonakaan istuisi!".

    VastaaPoista
  3. Joo se tiskausjärjestys on t-a-r-k-k-a! Vieläkin tiskaan niin, enkä pysty jakamaan tiskivuoroa kenenkään sellaisen kanssa joka ei noudata järjestystä. Ah tätä rajoittuneisuutta...

    Kiitos tunnustuksesta! Olen iloinen!

    VastaaPoista
  4. NMK: Mä en kuulu aktiivisiin käsintiskaamisen vastustajiin, mutta käsintiskatessa pitää olla kaksi iso allasta vierekkäin. Tai sit mahdollisuus hoitaa tiskaus linnunlaulussa ja auringonpaisteessa pihalla. ;)

    Kaimatyttö: Opit sinäkin siis jotain köksässä. ;) En muuten ymmärrä, miksi pöydillä istuminen on aina niin nounou...

    Minna: Parantumattomat traumat siis. ;) Olehan hyvä ja kiitos itsellesi. :)

    VastaaPoista
  5. Oi kiitos, kiitos! Olen ihan otettu! :)

    VastaaPoista
  6. Onpas söpönen pikku saapasjalkatyttönen sateisella kuistilla - ihanan hyväntuulinen kuva, lapsen iloa. <3

    Tiskaamisessa on juu omat juttunsa, mutta huisin tärkeää on myös se, että astiat laitetaan kuivauskaappiin OIKEILLE paikoilleen eli samoille, joihin ne oppi laittamaan kotona. Mie tiskaan käsin, ottaisin astianpesukoneen ihan mieluusti, mutta menisi hyvää kaappitilaa astiahamsterilta ja yhden ihmisen tiskit menee helposti näinkin.

    On nuo Karhulan keittiöpurkit sitten nättejä! Ja peltipurkki ja emalivuoka jajaja... Olen tosiaan parantumaton astioiden ja keittiöjuttujen kanssa, turhan paljon kaikkea ja uuttakin (joka voi olla usein vanhaa) pitää hankkia, vaikka mitään en tietenkään tarvitse. Mutta tarvitseehan ihminen kauneutta ja arkiesineet ovat minusta sitä mitä suurimmassa määrin.

    VastaaPoista
  7. Kiki & RuusuLiisa: Olkaatten hyvät :)

    Pauliinalotta: Jotenkin tuo vedessä läiskyttäinen tuntuu olevan aika ajasta ja paikasta riippumaton riemun lähde lapsille :)

    Ja juu, astiat ovat ihania, ihan liian ihania. Liittynet anonyymeihin astiafriikkeihin ;)

    Mullakin oli ajalla ennen tiskikonetta aika tarkat paikat astioille astiakaapissa. Se helpotti elämää melkoisesti. :)

    VastaaPoista