torstai 5. toukokuuta 2016

HelatorstaiTänään piti tas nauttia ihanasta ilmasta. Alkupään päivästä vietimme sikoni pihalla, loppupään omallamme. Minä siivosin nuoremman neidon kanssa leikkimökin. Pikkuisen isompi se voisi olla, huomenna löydän taatusti jokusen lihaksen, jonka olemassaoloa en ole muistanut. Sen verran mielenkiintoisissa asennoissa pesin mökin sisäkattoa ja heivasin tavaroita sisään ja ulos. Olisi kieltämättä helpompaa, jos mahtuisi seisomaan edes jotakuinkin suorana kyseisessä mökkerössä. Mutta valmista tuli kuitenkin. neiti tiskasi. Puhtaasti muistutukseksi siitä, miksi ole toivonut, että hiekkaleikit ja mökkileikit pidettäisiin hiukan erillään. (Se mökin siivoaminen  ei todellakan tule toistumaan kesän aikana tämän kaltaisessa mitassa.)

Mies sitten rakenteli samalla kasvulavoihin kansia vanhoista ikkunoista, jotka ovat marinoituneet kellarissa jo jokusen vuoden ajan (ja teki myöhemmin mökinsiivouskomppanialle ruokaa) Kellarista löytyi myös laudanpätkiä ja jostain säilöttyjä saranoita, joten ainoat uudemmat tarvikkeet olivat ruuvit. Vielä pitäisi saada täytettyä lavat mullalla ja kota kai voisi jo alkaa kylvöhommiin. Ainakin mangoldia, salaattia, pinaattia, tilliä, persiljaa, kirveliä, korianteria ja varmaan jotain muutakin olisi kylvölistalla. 

Eilen kaivelin joriinien juurakot maahan ja samalla kaikki kolme talvesta selvinnyttä gladioluksen sipulia. Ihan pakko siis menä sipuliostoksille. Tosin mieluusti pian, että gladiolukset ehtivät oikeasti kukkia ennen pakkasia.

Niin ja pakkasista puheenollen. Olen yritänyt kartoitella lumettoman ajan paukkupakkasten aiheuttamia tuhoja Vaaleanpunainen verikurjenpolvi on menettänyt parinsa päärynäpuun penkissä ja ruohosipulia lukuunottamatta yrtit pitänee uusia. Minttujen suhteen en ole ihan varma, Ne nousevat aina varsin myöhään. Väriminttu näyttäisi valtaavan alaa kukkapenkissä melkoisella innolla ja toivon, että ainakin osa minttukokoelmastani olisi selvinnyt. Mutta basilikaminttu ja sitruunaminttu ovat varmuudella mennyttä kalua. Toivon niin, että suklaaminttuni olisi selvinnyt. Yllättävän hyvin kasvit kuitenkin tunuvat kestäneen kylmyyden. Suurin osa on kunnossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti