perjantai 13. toukokuuta 2016

Hunajaa...Uusimmassa Knittyssä oli huivi, jonka peruskuvio nappasi heti mukaansa. Ts. Liquid honey shawl. Sattuipa vielä niin sopuisasti, että kyseinen malli oli yksinkertaistakin yksinkertaisempi ja sopi siis aivan loistavasti seuraksi, kun katselen sarjoja ja dokumentteja iltaisin läppäriltäni. Neljä kerrosta ja oikeastaan hankalillimmaankin neljä silmukkaa, joita toistetaan niin pitkään kuin lankaa tai intoa riittä. Tai no, alkuperäisessä ohjeessa kyllä oli tuollainen kolmiokuvio reunassa, mutta koska en suuremmin mieltynyt siihen, kudoin reunaan muutaman kerroksen sileää oikeaa ja sen jälkeen pari toistoa tuota rei'itysosuutta ja nätti tuli.


Lanka on ohutta sukkalankaa, jonka vyöte on kadonnut jonnekin. Hyvin tiukkakierteistä villasekoitetta ja mukavaa kudottavaa. Joskus taisin tilata Titityystä. Mutta joka tapauksessa sitä meni ehkä vähän alle 90 g. Knipron vaihtopäiset pyöröpuikot olivat kokoa 3 tai 3,5, tosin tässä puikkokoko ei niin ratkaise, kunhan se ei ole liian pieni eli huivi ei laskeudu. 

Ai niin. Jos joku viisaampi osaa kertoa, miten tuo nirkkoreuna tehdään? Se meni minulta kyllä ihan totaalisen hoomoilasosastoksi, kun yritin hetken. 


2 kommenttia:

 1. Onpas kivannäköinen huivi.
  Mulla on myös useamman kerran jäänyt neulottu nirkkoreunus huiviin tekemät
  tä vaikka kerran sain asiaan opetusta ihan livenä. Olen neulonut nyt kaksi Kaipuu huivia joihin se nirkkoreunus tulisi, ihan reilusti virkkaamalla! Neulomalla hommasta ei tullut yhtään mitään mutta virkkaamalla löysästi jälki on ainakin mun mielestäni ihan mallin näköistä. Käy vaikka katsomassa blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ja juu, pitääpä käydä kurkistamassa, miltä sinun blogissasi näyttää. :)

   Poista