tiistai 17. helmikuuta 2009

Kevätpipo


Tuli kuvattua ihanassa auringonpaisteessa neitokaisen kevätpipo. Malli sovellettu peruspiposta ja omasta päästä, lanka Novitan Samos ja puikkoina 3o sentin pyörö # 3 ja saman koon sukkapuikot. Mulla tosin on varsin löysä käsiala eli tiukemmalla käsialalla varmaan tarvitaan enemmän silmukoita.

Mä en ehkä tätä voi kehua kovin omaperäiseksi toteutukseksi, mutta koska en sitä minkään ohjeen mukaan suoraan tehnyt, laitanpa speksit muistiin. ;)

Koko: lapsen pipo (pää 50 cm).

Luo 72 silmukkaa pyöröpuikolle. Kudo 2o 2n joustinneuletta 4 krs, neulo oikeissa raidoissa silmukat ristiin (ensin taaimmainen takareunastaan oikein, sitten etummainen etureunastaan). Jatka tätä siihen asti kunnes pipo on 15 cm korkea ( palmikonkiertoja tuli 9 kpl) ja ala kaventaa. Ensin neulo joka toisessa nurjassa raidassa silmukat nurin yhteen. Seuraavalla kerroksella neulo ne loput joka toiset yhteen. Sitten joka toinen oikea raita ylivetokavennuksella yhteen ja seuraavalla kerroksella loput. Jatkossa kavenna koko ajan kaksi yhteen ylivetokavennuksella ja kun silmukoita on jäljella n 8, vedä lanka niiden lävitse ja kiristä. Päättele lankapäät ja vedä pipo lapsen päähän.


Pienipäiselle aikuiselle riittää sama silmukkamäärä, pipon korkeuteen kannattaa lisätä muutama sentti.

3 kommenttia: