torstai 18. helmikuuta 2010

Maatuskoja ja hifistelyä

Maatuskakokelmani ei olekaan hetkeen karttunut. Frouvat ovat nököttäneet hyllyssään muuttumattomana armeijana jo jonkin aikaa ja varmaan tulevat nököttelemäänkin. En ole hetkeen löytänyt yhtään vanhaa maatuskaa ja tuo uustuotanto saa pääosin minun puolestani olla. Jotenkin niissä on kaikkea vähän liikaa, koristeita, kimallusta... Ei, oikeasti vanhoissa maatuskoissa on jotain ihastuttavaa tyylikkyyttä ja arvokkuutta. Taitavat mokomat vain jo pääosin olla muiden keräilijöiden hallussa. Toki minulla jokunen uusikin maaatuska löytyy (ja muutakin aiheeseen liittyvää).

Mutta nuo valkoiset mittamaatuskat oli ihan pakko saada. Voin ryhtyä suoraan Nigellan kirjan ohjeilla keittotaidon jumalattareksi ilman matemaattisia operaatioita. Vielä kun uunin saisi helposti muutettua Fahrenheiteille...

Niin ja sitten se hifistely. Minulla on jo jonnin aikaa marinoitunut kaapissa kilo Rowanin Cocoonia odottelemassa muuntumista pöllöneuleeksi. Aioin jo aloitella, mutta huomasin, että sopivia pyöröjä ei valikoimista löytynytkään. Mikä loistava tekosyy hankkia vihdoin Knit pron vaihdettavilla päillä olevia pyöröjä. Voisin tuota resoria aloiteltuani väittää, että hifistely kannatti. Ihanat puikot! 

7 kommenttia:

 1. Siis mitä ihanaa kaikkee ja mistä!!! Mistä tuommosia mittamaatuskoja saa ja mitkä vaihdettavat päät pyöröihin? Mulla pöllö-ohje on kuumottanut jo tovin ja pari päivää sitten tulostinkin sen, jotta lähtis eteenpäin. Lankaa vielä mietin ja taitojani..

  Oisko sulla intoa vähän niinku tuutoroida samalla ku teet? Niinkun että minä alkaisin myös nyt pöllöilemään niin voitais vertailla edistymistä ja ongelmakohtia?

  VastaaPoista
 2. Noita mittamaatuskoja ostin ihmekauppa.comista ja puikot ja kaapelit Lankaideasta Tampereelta. Pitää sit aina välillä täydennellä. :)

  Katsotaan, miten toi pöllöneule etenee. Mulla on yksi tutoroija, joka sai jo omansa valmiiksi eli voin sit kysellä siltäkin, jos mulle tai sulle tulee kriisi. ;) No, oikeasti ainoa kriisikohta, jota hänen kanssaan mietimme olivat ne lyhennetyt kerrokset. Muuten toi on kai aika iisipiisi neule tehdä.

  VastaaPoista
 3. No mutta, Lankaideassa minäkin yleensä asioin :) Pitäisi tosiaan se lanka pöllöilyä varten valita, mietin etten halua kauhean tönkköpönäkkää siitä, kun olen aika leveäharteinen jne.. Kilon siis tarviin, jahas..

  VastaaPoista
 4. Siis ohjeessahan on se painomäärä/langan määrä jaardeina, et kannattaa tarkistaa jommankumman perusteella. Mä olen niin pitkä, että otin vähän extraa selänmittaa ja hihoja ajatellen...

  VastaaPoista
 5. No niin, tämähän meni ihan chattailyksi, anteeksi kun kuormitan kommenttilaatikkoa :)

  Juu, pituutta mullekin tarvii, en tykkää siitä, että selkää ja vatsaa tulee näkösälle kun vähän kyykkii ja kumartelee!

  VastaaPoista
 6. Ei haittaa. Tää mun kommenttilootani ei useinkaan täyty kovin pahasti. :D

  VastaaPoista
 7. Ihanat maatuskat! Ja niin kaunis väri langassa.

  VastaaPoista