tiistai 23. helmikuuta 2010

Se mureke


Koe-erä valmistettu, syöty ja osa jo pakkasessa odottamassa tulevaisuutta. Hiukan jouduin muuntelemaan ohjetta, koska minulla ei ollut soijajauhoja, vähensin siis nestettä ja laitoin yhden kananmunan. Niin ja maustepuolelle piti lisätä pikkuisen neilikkaa (koska se sopii ihanasti linsseihin) ja paprikajauhekin oli savustettua versiota. Mutta noin yleensä ihan jees ohje. Tulos ei ollut kuivakka, päinvastoin ihanan mehevä, maustamista taidan vielä kokeilla eli jättää korianterin pois ja korvata sen vaikka jeeralla. Korianteri haisee minun nenääni aika kaamealle. Samoin oliivit eivät vain maistu minulle lämpimissä ruoissa, vaikka kylmänä vedän niitä lapiokaupalla. Jotta niiden sijasta ihan suolaa vaan.

Lisukkeena oli muusia, mintulla maustettua tomaattisoosia (ts tomaattimurskaa, johon sekoitin hunajaa, valkosipulia, minttua ja keittelin jonnin aikaa) ja salaattia. Toimivat hyvin yhteen. 

Murekkeen ohjeen laitan ehkä myöhemmin paranneltuna. Sen sijaan tarjoankin takuuvarmasti ihanan linssipihvien ohjeen.

Linssipihvit 
(Ohje muunnettu Koti ja keittiö -lehden ohjeesta.) 

2 dl punaisia linssejä 
1 keltasipuli 
1 valkosipulinkynsi 
1 rkl öljyä 
1/2 tl jeeraa eli 
juustokuminaa 
1/2 tl jauhettua kuminaa 
1/2 tl neilikkaa 
1/2 tl suolaa 
1/2 dl vehnäjauhoja 
1-2 rkl öljyä 

1. Huuhtele linssit ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8-10 minuuttia (yleensä vettä tarvitaan tupalsti linssien määrä). Soseuta linssit sauvasekoittimella. 
2. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää sipulimausteseos linssitahnaan. 
3. Lisää vehnäjauho muihin aineksiin. 
4. Anna massan seistä noin 15 minuuttia. Massan pitäisi olla aika tankeaa tässä vaiheessa. Muotoile massasta jauhotetuin käsin pihvejä. Paista ne öljyssä pannulla. 



3 kommenttia:

  1. Tätä on ihan pakko kokeilla! Tois kivaa vaihtelua meidän kovasti makkarapitoiseen ruokavalioon ;OP

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti. Mä itse rakastan linssejä. :)

    VastaaPoista
  3. Ai että, linssi-lover täällä alkoi heti kaivamaan kaappeja, että löytyiskö heti huomiseksi ainekset.. Korianteri on vähän semmonen hankala. Mä en käytä pelkkää korianteria, mutta garam masala-maustetta paistelen aina pohjaksi linssimuhennokselle.

    VastaaPoista