maanantai 22. helmikuuta 2010

Yllin kyllin herkkuja

Pakko kai se on liittää kommenttina vesilasissa myrskyävään kasvisruokakeskusteluun viimeisin keittokirjahankintani. Osui moinen silmään Ideaparkin Kirjapörssissä ja kun hintaakin oli vain kympin verran, oli pakko napata mukaan. Tämä on kasvikeittokirja (vegaaninen oikeastaan), jossa on ohjeet annoskoissa normaali perheateria, 20 henkeä ja 100 henkeä. Ilahduttavaa. Ja paljon mukavia ohjeita. Itselläni kokeilulistalle kärkeen nousi aivan herrrrrrkulliselta kuulostava linssimureke. Itse olen vain vegetaristi, mutta vegaaniset ohjeet kyllä maistuvat usein taivaallisilta. Taidan olla liian laiska rajoittamaan ruokavaliotani entisestään, mutta sehän ei estä minua tekemästä edes välillä eläinkunnan tuotteista vapaita aterioita.

Ja siihen keskusteluun. Silmäni ovat pyörineet kuin hedelmäpeli kun olen kuunnellut erinäisten päättäjiksi valittujen ihmisten aivopieruja. Noin yleensä olen taipuvainen uskomaan ihmisistä hyvää, mutta nyt on vaihteeksi tullut mieleen, että ehkä yllättävän iso osa ihmiskuntaa on kuitenkin melkoisen ahdasmielisiä ääliöitä. En vain kauniimpaa arviota moisen hölmöilyn jälkeen osaa antaa. Kyllä nyt on Suomen nuoriso vaarassa, kun oikein väkisin syötetään kasvisruokaa (kerran viikossa). Voi huoh....

Minun  mielestäni aikuisten tehtävä olisi saada vähitellen nuorille päähän, että se kerran viikossa syöty kasviateria on 52 liha-ateriaa vähemmän vuodessa. Ja sekin on jo jotain ympäristön kannalta. 

3 kommenttia:

 1. Voi, niin totta puhut! Himpula, anoppi vei minutkin toissapäivänä Ideaparkiin mutta jäi Kirjapörssi koluamatta. Täytyypä käydä seuraavalla reissulla penkomassa.

  Meillä syödään lihaa, tosin itse olen aikoinani ollut vegelinjalla pitkään ja nykyään pyrin siihen, että ainakin toinen päivän aterioista ois lihaton. Olen ollut intialaisessa tarjoilijana, ja sieltä sain hyviä oppeja juuri linssiruokien ja muidenkin tekoon. Ah, postaapa heti, kun olet sen murekkeen kokeillut!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjavinkistä, pitää pistää tuo nimi korvan taakse. Linssimureke kuulostaakin jo herkulliselle :)

  VastaaPoista
 3. Kirjapörssissä on aika mukavasti ollut keitto- ja käsityökirjoja edullisesti. :) Kannattaa välillä kurkata.

  Tänään olisi tavoitteena paistaa mureke päivälliselle, arvostelu seuraa myöhemmin. Toivottavasti toimii.

  VastaaPoista