maanantai 15. helmikuuta 2010

Tico tico


Ja carraambaa... Eli vihdoin ne valmistuivat. Tulihan niistä sukat, ei tosin tuo lanka kyllä sydäntäni voittanut loppupeleissäkään. On ikävän kovaa ja halkeilevaa. Mutta käytössä nuo toiminevat. Malli Jules (Ravelry-linkki) pienillä muokkauksilla, lankaa meni aika tarkkaan tuo 100 g (3 m jäi yli). Puikot 2,5 mm bambusukkapuikot. Ja tulihan kudottua. 

Tein taasjälleenkerran sen mokan, että luin ohjetta ajatuksen kanssa vasta aloitettuani ja aloitin siis liian suurilla puikoilla. Käsialani on muutenkin vähän löysä, joten noita kuviotoistoja tuli sitten vähän vähemmän ja kaventelin jalkapohjan puolelta enemmän silmukoita kuin ohjeessa komennettiin. Mutta mallista tykkään ja saatan tehdä itsellenikin samanlaiset. Silloin tosin valitsen vähän vähemmän raidallisen langan ja laskeskelen ehkä jo etukäteen tuota naisen mittojen silmukkamäärää laihakoipiselle sopivammaksi. Eli summa summarum: Ohjetta suosittelen, lanka menettelee, jos ei parempaa ole käsillä.


Neiti sai ystävänpäivätuliaisina kummisedältä ilmapalloja ja halusi tuunailla niitä vähän tarroilla. Ja tuunailikin. Kuten Minni-hiiriposeerauksesta saattaa huomata, pahin tautitilanne alkanee olla takana. (kopkop), joskin nyt kuulemma vihloo korvista.. Jotta huokausta perään... Ehkä tämä tästä joskus. Sairastupailu alkaa vähitellen käydä hermoille.

2 kommenttia:

  1. Huisia, Minni Hiiri toipuu!

    Minäkin sain ystävän perusmalliset ticoticot valmiiksi, enkä edes huomannut postausta tehdä aiheesta.. Tykkäsin kyllä langasta, mutta jotenkin ne värit eivät aitten kuitenkaan omaan jalkaan olisi istuneet.. Mutta on noissa semmonen välimerellinen tunnelma, mikä lienee plussaa näillä leveysasteilla :)

    VastaaPoista
  2. Jotta perualanka kuin peruslanka, mut värit tökkii. :D Ehkä noi välimerelliset värit on vain pikkuisen räikeitä talven valossa ja kesällä sit taas tulee vähemmän käytettyä villasukkia. ;)

    VastaaPoista