perjantai 17. helmikuuta 2012

Kasvisbullar...

Tänään tein tälläisiä pullia. Muuntelin ystäväni Outin ohjeesta oman version. Ihan jees, ensi kerralla maustan vain reippaammalla kädellä. Itämaiset vivahteet varmaan toimisivat... Etenkin inkivääri voisi toimia. Niin ja tuo salaatti on ihan sitä kuskus-salaattia, jonka julkaisin jo Helpossa herkkuhelmikuussa.

Kasvispullat

3 isoa porkkanaa hyvin hienoksi raastettuna
n 10 cm pätkä isohkosta kesäkurpitsasta hienoksi raastettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 munaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja tai esim. mielihyvä perunahiutaleita
timjamia
basilikaa
suolaa
pippuria

Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Anna taikinan turvota hetken aikaa. Muotoile kahdella lusikalla lusikalla pulliksi pellille ja paista 200 asteessa n 30 minuuttia kullankeltaisiksi. Syö tyytyväisenä muusin, hyvän salaatin tai vaikka dippikastikkeen kanssa. :)

P.S. Lukijakuntani on kasvanut viimeisen kuukauden aikana ihan mahdottomasti. Tervetuloa kaikille taspuolisesti. :) Mistä te yhtäkkiä tänne eksyittekään?

4 kommenttia:

  1. Hmmmmnnn... :) Tässä joutuu pian kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Hyvähyvä. :)

    Mut tosiaan: Mausta reilusti, vaikka chilillä tai sit inkiväärillä, neilikalla jne. :) Noi kaipaa pikkuisen lisää terävyyttä makuun, muuten koostumus yms. oli kohdallaan.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä, mun pitää korvata noi kaurahiutaleet jollain muulla.Miltähän maistuis kookoshiutaleet?

    VastaaPoista
  4. Kookoshiutaleet varmaan maistuisivat ihan hyvältä, mutta varmaan jotkut riisihiutaleetkin toimisivat, koska kokoshiutaleet eivät varmaan ime nestettä kovin hyvin... Mut jos puolet ja puolet?

    VastaaPoista