maanantai 5. marraskuuta 2012




Ulkona oli tänään paksu sumu oikeastaan melkein koko päivän.  Huomiseksi on luvattu lumisadetta. Pieni valkeus ei kyllä todenpuhuen harmittaisi yhtään. Huomenaamulla ei ilmeisesti tarvitse lähteä aamulenkille viemään isompaa neitiä kouluun. Yskiminen huipentui sen verran reippaaksi äsken, että mies varasi jo lääkäriajan. Neiti itse oli kovin suruissaan ja huolehti surkeana että saakohan hän nukuttua koko yönä. No, yleensä limojen tultua ulos, nukkumattikin on löytänyt paikalle. 

Minä tiedän, että tässä taloudessa on useapi pikkuinen villahuivi vaan jokainen niistä on siellä jemma-nimisessä paikassa ja pikkutytön kaula on ollut huolestuttavan paljas. Joten kaivoinpa lankaa (pehmoista alpakan, merinon ja nylonin sekaista Sterkeä) ja aloin säveltää. Ihan sievähän siitä tuli. Nyt on puikoilla isommalle tytölle oma pitsikauluri. Pienemmälle voisi olla hyvä kutoa toinenkin versio aiheesta. Neiti itse tosin taisi olla sitä mieltä, että hän tarvitsisi myös uuden pipon samasta langasta. Ainakin pään taputtelu ja selitys oli melkoisen tarmokasta sävyltään, kun kauluri oli ensimmäistä kertaa kaulassa.

11 kommenttia:

  1. Kaunis kauluri. Niille oiskin tarvetta.

    VastaaPoista
  2. Ihana kauluri! Sitten vaan toivotaan sitä valkoista ainetta tuonne pihalle kaulurin kaveriksi! =)

    Toipumisia!

    VastaaPoista
  3. Hei mitä muuta osaatkaan säveltää? Kauluri tuosta vain ja tietty siihen sopiva pipa, mites se sitten jatkuukaan se sävellystyö?

    VastaaPoista
  4. Voi pikkuisen yskintää - ei kiva! Tulispa pakkasta, itsellä astmaatikkona (en tosin väitä kykeneväni tekemään diagnooseja lapsille sen perusteella) on pakkasilla helpompi hengittää kuin näissä ilmankosteuksisssa, joita nyt on ollut. Helpotusta tytölle toivon, muistan mitä oli, kun ei hengittely oikein onnistunut (nyt on vuosia ollut hyvä ja sopiva lääkitys), yskimistä en kauheasti muista, mutta me ihmiset nyt ollaan toki erilaisia oireinemme ja sairauksinemme.

    Ihana kauluri! <3

    VastaaPoista
  5. Niin ja ihana tuo sumuinen siltakuva. Lienee sama kaunis silta, jota olen kuvissasi aiemminkin ihaillut.

    Sun pitäisi julkaista luontokuvakirja, ihan oikeasti tarkoitan tätä; luontokuvasi ovat usein niin pysähdyttäviä yksityiskohdillaan ja sellaisella kauneudella, jota ei aina huomaa tai tule ajatelleeksi ja sitten kuvaa katsoessa tulee hyvä olo. :)

    VastaaPoista
  6. Minna: Kiitokset. Siitä vain kutomaan. ;)

    Nonna: Kiitos. Tuli sitä lunta vähän, mutta taisi sulaa saman tien pois. Jotta höh... Tyttö sai lääkkeet, jospa niillä taas paranisi.

    Tarja: Pakko tunnustaa, että nykyisin on suurempi ihme, jos teen jotain ohjeen mukaan. Kaikki pitää säveltää uusiksi tai alusta alkaen itse. ;) On helpompaa niin, kun kukaan ei pääse häiritsemään ohjeiden seuraamista. ;)

    Pauliinalotta: Meillä tuo neiti taitaa olla ainakin infektioastmaatikko. Varsinaista astmadiagnoosia emme ole saaneet erinäisistä syistä,mutta oireet ovat valitettavan selvät ja lääkitys käytössä ympäri vuoden.

    Silta on tosiaan tuo, joka taitaa olla vilahdellut useamminkin kuvissa. :) On sopivan lähellä... Ja kiitos, kiva jos kuvistani on tullut hyvä mieli. :)

    VastaaPoista
  7. Hui, tuo siltakuva on spooky!

    VastaaPoista
  8. Heiiiii!

    Ihan mielettömän kaunis kauluri!

    Kurkin (monen kuukauden tauon jälkeen) taas blogeja. Mua sais piiskata tämän hiljaisuuden takia.
    Miten saisin homman taas käyntiin?

    Täällä on vaikka mitä kivaa ja tuntuu, etten ehdi lukemaan mitään.

    <3

    VastaaPoista
  9. Mie ite: Täällä on ollut melkoise tyylikkäitä kauhuelokuvasumuja viime päivinä. ;)

    Ti: Heija heiiiii! :)Nais to sii jyy. Haluatko raippaa vai kunnon Indiana Jones-ruoskaa? ;) Mut ihan vaan kuule kirjoittamaan, jos siltä yhtään tuntuu. Kyl juttua alkaa sit taas irrota vähitellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain rajua tässä tarvis. Oon ihan lukossa.
      Mutta edelleen ihailin tuota kauluria <3

      Poista
    2. Ota kuva ja kirjoita siitä? Tai kudo kauluri ;)

      Poista