tiistai 3. joulukuuta 2013

Kranssi

Olen lapsesta asti ollut kovasti mieltynyt lehtikuusiin, niiden oksiin ja erityisesti kauniisiin käpyihin. Lapsuuteni maisemiin kuuluvatkin lehtikuusat. Vähän jo aiemmin iski yllättävä tarve tehdä oven viereen kranssi lehtikuusen risuista ja pyysin äitiäni keräämään vähän aineksi. Nyt ne olivat sopivasti kuivahtaneet askartelutarkoituksiin ja liimailin oksat kranssiksi. Jotain tuo vielä kaipaa, mutta enää yksinäinen naula ei näytä niin orvolta seinässä kököttäessään.

Jotenkin olen ollut huomaavinani, että tänä jouluna kävyt ovat normaaliakin enemmän esillä ja se on mukavaa. Minullakin on odottamassa vielä iso maljakollinen käpyjä, joista tullee pientä koristetta jouluksi. Saaressa oli eilen metsuri. Pitääkin varmaan käydä tarkastamassa löytyisikö sieltä jotain hyödynnettävää jouluaskartelun saralla. 

4 kommenttia:

 1. Ihana! Minäkin tykkään lehtikuusesta ja ihmettelen, miten sait sen kranssiksi katkomatta oksia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä itse asiassa katkoin oksia. Aina tarpeen mukaan. Kuumalimapistoolilla sai pätkistäkin koottua kranssin. ;)

   Poista
 2. Älyttömän upea! Voi kun olisi noita lehtikuusen oksia käytettävissä. Oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ja eikun etsimään. Lehtikuuset ovat siitä askartelijaystävällisiä, että tiputtelevat ihan oma-aloitteisesti oksiaan aika ahkerasti. ;)

   Poista