tiistai 13. toukokuuta 2014


Projektia pukkasi. Lämmittelyä vähän isompaa kukkapenkin siivousta odotellessa. Maahan tuli mansikoiden ja sammalen tilalle jo ennestään paikalla ollet ruohosipulit, runsaasti pikkusydäntä, yksi unikko, narsisseja, rentoakankaalia, harjaneilikkaa ja illasta muutama kämmenpohjallinen unikonsiemeniä. Olisin mieluusti laittanut perälle varjoliljan, mutta enpä saanut moisia irti sipuleineen savikosta. Ehkä myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Miulla olisi tuolla pihalla vanhoja tiiliä, pönttöuunin sisuksista purettuja. Niitä olen samanmoisen hommaan suunnitellut jatkosijoitettavaksi, tosin en yhtään uutta penkkiä saisi perustaa, kun en saa vanhojakaan hoidettua... Toisaalta tuo isoin tarviis harvennusta rajusti, joten siksi uuden perustaminen olisi perusteltua, voisin siirtää sinne liiat päivänliljat... Hmm....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat, palaneet tiilet ovat kyllä aivan upeita. :) Ja kohopenkeistä rikkaruohot ovat vähän helpompia pitää vähempinä. Yllytiyllyti. ;)

   Poista
 2. Ai vitsi, kun olen vihreä kateudesta noista sun tiilistä!!!! Ja ahkeruudesta perennapenkkien siivouksessa. Mä vaan kitken isoimmat pois ja odotan, että kasvit kasvaisi niin isoiksi ettei niitä pienempiä joukosta huomaa :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mä olen tosi ahkera suunnittelemaan penkkien siivoamista. :D Toisaalta niitä vietävän rikkaruohoja on sellaisella esiintymistiheydellä, että aika pian tilanne olisi se, että kasveja ei erottaisi moisten joukosta. Pakko ottaa nyt lusikka kauniiseen käteen, tai ainakin lapio.

   Poista
 3. Kummasti siistiytyy puutarha, kun vähän ahertaa. Nurkka kerrallaan, niin ei tuu ressiä, vaan on nautintoa touhuta puutarhassa. Onnellinen pieni puutarhuri näköjään päässyt avuksi, ja vielä kastelemaankin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin onnellinen ja hyvin aktiivinen - Suorastaan hyperaktiivinen assari. ;)

   Poista