keskiviikko 23. heinäkuuta 2014


Helle ja rakentaminen ovat jatkuneet. Nuorempi neito toi Puuhamaasta tuliaisina räväkän kuumeen. Viime yö meni kekäleenä, tänään oli jo onneksi helpompi päivä ja neiti pääsi pihalle työnjohtajaksi isille. Vanha teltanpuolikas tuli vaihteeksi käyttöön ja siellä oli ilmeisen mukava kölliä. Tosin oikea teltta olisi kuulemma ollut parempi. Ainakaan sinne ei eksyisi niin paljon kammottavia ötököitä... Mutta kasvihuone on jo kummitustalon asteella. (Juhuu!) Rungosta ei puutu kuin muutama puu. Sitten seuraakin "enää" katon ja pleksien asennus. Niin ja kaikenlaista pientä niinkuin oven ja tuuletusluukun valmistamista, hiekan kärräämistä jne. Hyvllä mallilla kuitenkin. Eiköhän sinn ensi keväänä saa jo taimia kasvamaan.

Ja tiedän kyllä, että kasvihuone on kovasti pieni, mutta niin on pihammekin. Ja tavoitteena on ihan vain pienviljely huvittelumielessä, ei minkäänmoinen omavaraistalouteen pääseminen. 

Väriminttu on yksi suosikeistani kukkapenkissä. Nyt kukkii (ja tuoksuu ihanasti) tulipunainen versio. Ihan kohta pitäisi tämän vuoden hankinnan, malvansävyisen version aueta. Olen tohkeissani. Pitänee joku päivä kerätä vähän väriminttuakin kuivumaan ensi talven teeaineksiksi. Piparmintut roikkuvat jo seinällä.

10 kommenttia:

 1. Olen kytännyt intohimoisesti tätä teidän kasvihuoneprojektia. Mäkin haluun. Parina kesänä on jo pitänyt, mutta se vaan siirtyy. Jos tänä syksynä saisi sille sopivan paikan raivattua ja keväällä laittaisi (hah).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ollut kieltämättä hyvää vastapainoa remponttiähkylle. ;) Mut jos paikka on raivattuna, on sit hyvä jossain vaiheessa jatkaa siitä. ;) Tuli muuten mieleeni, jotta oletkos saanut jo selville ne lampun sisäosat? Muistin juuri, mitä olen unohtanut...

   Poista
  2. En muuten ole. Oon työntänyt ne pois mielestäni ja vähän kuikuillut sellaisia lamppuja, joissa olisi kaikki osat tallessa omasta takaa. Piti soitella liikkeisiinkin, mutta sekin on jäänyt.

   Poista
  3. Yritän silti saada sensisäosine kuvauksen aikaiseksi. Jos vaikka jotakuta muutakin kiinnostaa. Kun ei netistä näytä löytyvän kuvia.

   Poista
 2. Maailman söpöin kasvihuone!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aika lailla samaa mieltä. Ja mies on ihan itse sen kehitellyt (toki apua hiukan googletellen). Mä kerroin vain mitat ja vähän tyylisuuntaa. :)

   Poista
 3. Mikä söpöyden huipentuma tuo mökkerö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. :) Toivottavasti valokate ei pilaa vaikutelmaa. Ja jos pilaakin niin pitää sit miettiä uusiksi. ;)

   Poista
 4. Aivan ihana tosta kasvihuoneesta tulee.
  Milloinkohan meidän kasvihuone etenis, oon aavistuksen kade...
  t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl se jossain vaiheessa tulee. Meillä homma alkoi, kun asiaa oli kypsytelty pari kesää. ;)

   Poista